Centar za edukaciju-BiH


Stranice (1):1

#1 30.09.2013 15:13
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Postovi:10,611


Predmet:Besplatni online kursevi
Umjesto da visite na društvenim mrežama, YouTubeu ili porno stranicama, mogli biste nešto i naučiti. Iz tog razloga Business Insider na jednom je mjestu sakupio popis online kurseva na engleskom jeziku koji su vrijedni vaše pažnje, odnosno uz koje ćete uspjeti i nešto naučiti. Neki od njih trenutno traju, a neki su već završili, ali im svejedno možete pristupiti, određujući samostalno brzinu učenja. I ono najbitnije - besplatni su. Većina ovih kurseva s popularnih je platformi EdX i Udacity, a ovdje provjerite koji su najhvaljeniji.

Uvod u statistiku
Ovo je jedan od kurseva u kojem sami određujete vrijeme, a kao predznanje potrebno vam je samo osnovno znanje matematike. A ako se namjeravate baviti privatnim biznisom, analize podataka i statistika bit će vam prijeko potrebni, piše Index.

Uvod u mikroekonomiju
I ovaj kurs možete prolaziti sami. Uključuje predavanja za studente prve godine MIT-a tako da vam niti ovdje nije potrebno posebno predznanje, iako se očekuje da se snalazite u matematici koju ste prošli u srednjoj školi.

Uvod u biologiju
Ovaj kurs traje 14 sedmica i oduzet će vam 12 sati sedmično. Započeo je 10. septembra, ali svi materijali dostupni su online. Predaje ga Eric Lander, hvaljeni profesor, jedan od voditelja Human Genome Projecta i član Obaminog vijeća savjetnika za nauku i tehnologiju. Čak i ako se ne namjeravate baviti ovim vidom nauke u životu, od njega se može naučiti puno fascinantnih informacija, tvrde polaznici.

Umjetna inteligencija
Za ovaj će vam kurs također biti potrebno osnovno znanje matematike, ali i fizike, a još jedan je od onih u kojima si sami raspoređujete vrijeme učenja i predavanja. Predavanja su zasnovana na onima sa Stanforda, a u njima se obrađuju najzanimljivije teme iz tehnološkog svijeta.

Uvod u računarske nauke
Nova serija predavanja počinje u januaru 2014., a prijašnja su dostupna na internetu. Kurs je podijeljen na osam setova rješavanja problema, pri čemu se procjenjuje da je za svaki potrebno između 15 i 20 sati za savladavanje materijala. Potom slijede dva testa i završni projekt.

Inovacija i komercijalizacija
Ovaj je kurs započeo 16. septembra, a traje 13 sedmica, a za pristupanje vam nije potrebno nikakvo predznanje. Ono što ćete ovdje naučiti jest kako svoju ideju pretvoriti u posao ili kako već postojeću firmu učiniti boljom i efikasnijom.

(24sata.info)
Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
↑  ↓

Stranice (1):1


Sva vremena su GMT +01:00. Trenutno vrijeme: 10: 45 am.