Bosna i Hercegovina



#1 18.04.2011-07:28
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Petlja Fiskalni problemi
Uređaj best ba od hcp ima jedan problem sa xml fajlom kojeg šaljemo,za ispis računa.Popust (Rabat%) na računu odnosno u xml fajlu se označava sa "DS_VALUE = 0.00" Ali ne smije se slati 0.00 jer onda uređaj javlja error i ne ispiše račun.Znači ne smije se slati nikako DS_VALUE kad je iznos 0.00 .Kad je iznos veći od nule onda se normalno šalje 5.00 i to radi .Ja imam ovaj kod u kreiranju xml fajla radi se o recordset-u koji kreira za svaku stavku računa DS_VALUE a ne bi trebao za one stavke kojima je "DS_VALUE = 0.00".Mislim da u ovaj moj kod treba dodati neku petlju tipa Iff ili tako nešto.Evo dio koda:
DownloadIzvorni kod (Text):
  1. Set db = CurrentDb()
  2. Set rs2 = db.OpenRecordset("SELECT * FROM qryIspisIzdFiskal WHERE Broj='" & Me.Broj & "'", dbOpenDynaset)
  3.     Do While Not rs2.EOF
  4.  
  5.  Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & rs2!NazArt & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " [b]& "DS_VALUE" & "=" & """" & rs2!DS_VALUEFiskal &[/b] """" & " " & "/>" & vbCrLf
  6.  
  7. rs2.MoveNext
  8.  
  9.     Loop
  10.    
  11.       rs2.Close

Miro
↑  ↓

#2 18.04.2011-09:53
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Petlja Fiskalni problemi
Postavljam pitanje i odgovaram.Rješio sam ovako:
DownloadIzvorni kod (Text):
  1. If (rs2!DS_VALUEBroj > 0) Then
  2.  Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & rs2!NazArt & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "DS_VALUE" & "=" & """" & rs2!DS_VALUEFiskal & """" & " " & "/>" & vbCrLf
  3. Else
  4. Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & rs2!NazArt & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "/>" & vbCrLf
  5. End If
Nadam se da neće ništa zezat ali sad za sad radi.
Miro
↑  ↓

#3 18.04.2011-11:59
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,753


Subject: Re: Petlja Fiskalni problemi
Dobro si ovo rijesio i radit ce. Medjutim po meni moglo bi biti malo preglednije bar sto se tice ovog unosa.
Imas:
Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & rs2!NazArt & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "DS_VALUE" & "=" & """" & rs2!DS_VALUEFiskal & """" & " " & "/>" & vbCrLf

sad ovo:
& """" & rs2!BrArt & """"
Mozda je elgantnije sa:
Dim Z as string

Z=Chr(34)
e sad bi bilo
& z & rs2!BrArt & z

I ostale vrijednosti iz rs bi bolje bilo prepisati u memorijske pa onda u izlaz.
Mogao bi jedan Type.
Type Unos
DS_VALUEFiskal As String
AMNFiskal As String
PRCFiskal As String
NazArt As String
MES As String
ArtGPorez As String
brArt As String
End Type

Ovo direkt u modulč a u ovoj procedurio onda ide
Dim K as Unos

I onda se ipisuje:
k.BrArt=rs2!BrArt
Pozdrav
↑  ↓

#4 18.04.2011-14:09
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Petlja Fiskalni problemi
Odlična ideja zbog preglednosti,posebno kad dodajem nove parametre jer ovaj kod zadnji koji sam napisao ima još nešto za popust.Osim DS_VALUE iza njega treba dodati DISCOUNT = "True" ako je popust.Ako se nikako ne stavi "DISCOUNT" onda na računu se doda DS_VALUE u plus i piše recimo +10%,a ako je DISCOUNT = "True" onda ide -10%.
Miro
↑  ↓

#5 18.04.2011-15:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,753


Subject: Re: Petlja Fiskalni problemi
Ako ti bude trebala pomoc u ovome samo pocni pa cemo zavrsiti.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 18.10.2018-16:31.