Bosna i Hercegovina



#16 28.04.2011-18:23
mario Offline
Clan
Registrovan/a od: 21.04.2011-14:10
Komentari: 23


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Poštovanje, evo mene opet. Uspio sam prebaciti određeni dio u stariju verzijz. Sve tablice i forme se nisu mogle prebaciti.
Sad možete malo pogledati kakoto izgleda.
Imam jedan problem, kod tmpVar koje sam jučer napomenuo. Radim logiranje po pojedinom stroju odnosno i pauzr su uključene u to.
U formi LoginStroj1 (GlavniMeni) imam polje RadnoMj(Stroj) u kojem biram vrstu stroja. Nakon toga polje User gdje bi se trebalo pokazati samo oni Useri koji mogu na tom stroju raditi. U tablici SifarnikUser određujem na kojem stroju može tko raditi. User polje je definirano preko Queria koje ima filrter TmpVar(stroj), poslije update polja Radno.Mj.
Primjer. Biram Raskrajač pojave se dva user u izboru i to je OK Tmp,Var=1
Nakon toga se izabere drugi stroj i pojavi se opet User koji je definiran za taj stroj, što je OK.,
međutim i na prvom polju se promijeni user jer je sad novi Tmp.User=3. To je sasvim logićno i jasno.
Otvorio sam polje u formi Proceduramjesto(radnoMjesto) koja u to pilje smješta ispravan ID od stroja.
Sad je pitanje na koji način da to polje iskoistim u queriu za User, odnosno mogu li se u procedurama stvarati TmpVar, koji će se koristiti u drugim aplikacijama. Glupo pitanje znam da može. Primjer. Na 1 stroj se prijavljuju 2 Usera , ili na različitim strojevima se u isto vrijeme prijavljuju različiti useri. Postoji li neki način da se TmpVar (globalne varijable) vežu na taj način.
Primjer. Forma4
- glavni radnik na pili, i pomoćni se upisuju da su počeli raditi na stroju u donjem dijelu.
Pomoćni se samo prijavljuje i upisuje pocetak, pauza,Gotovo
Glavni upisuje pocetak., gotovo u donjem dijelu dok u gornjem upisuje po pojedinom nalogu
pocetak,pauza,gotovo. Pritom se upisuje i User u taj dio tablice.
Fakat sam zakoplicirao stvar s ovim objašnjenjima. Nisam siguran hoćete li se u ovome moći snaći.
Ako bar ništa komentar.
Pozdrav

Pozdrav

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Pitanje1111.zip
Preuzimanja: 75
Veličina: 582.03 KB

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 28.04.2011-18:27 od strane zxz. ↑  ↓

#17 29.04.2011-16:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,752


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Ako ima neko ovu vecu verziju accessa neka pogleda ovo.
Pozdrav
↑  ↓

#18 29.04.2011-22:01
mario Offline
Clan
Registrovan/a od: 21.04.2011-14:10
Komentari: 23


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Napravio sam i snimio u nižoj verziji ono što sam htio pitati.
U formi LoginStroj1 imam polje RadnoMj(Stroj) u kojem biram vrstu stroja. Nakon toga polje User gdje bi se trebalo pokazati samo oni Useri koji mogu na tom stroju raditi. U tablici SifarnikUser određujem na kojem stroju može tko raditi. User polje je definirano preko Queria koje ima filrter po polju BrojStroja (iz procedure).
Primjer. Biram Raskrajač pojave se dva user u izboru i to je OK Stroj=1
Nakon toga se izabere drugi stroj i pojavi se opet User koji je definiran za taj stroj, što je OK.,
međutim i na prvom polju se promijeni user jer je sad novi Stroj=2. To je sasvim logićno i jasno.
Otvorio sam polje u formi Proceduramjesto(radnoMjesto) koja u to pilje smješta ispravan ID od stroja.
Sad je pitanje na koji način da to polje iskoistim u queriu za User, odnosno mogu li se u procedurama stvarati TmpVar, koji će se koristiti u drugim aplikacijama. Glupo pitanje znam da može. Primjer. Na 1 stroj se prijavljuju 2 Usera , ili na različitim strojevima se u isto vrijeme prijavljuju različiti useri. Postoji li neki način da se TmpVar (globalne varijable) vežu na taj način, odnosno
da kad se prijavljuju na pauzu da se preko TmpVar. vezu Useri
Napomena vise djelatnika če koristiti jedno računalo i biti će istovremeno prijavljeni na različitim Rad.Mjestima i u isto vrijeme ih više biti na pauzi.
Pozdrav

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Database40.zip
Preuzimanja: 74
Veličina: 48.30 KB

↑  ↓

#19 13.05.2011-16:21
mario Offline
Clan
Registrovan/a od: 21.04.2011-14:10
Komentari: 23


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Može mi neko reći zbog čega ne mogu snimiti formu, odnosno kada je hoću snimiitii ništa se ne događa, a prilikom zatvaranja neće se snimiti.

Hvala
↑  ↓

#20 13.05.2011-16:24
mario Offline
Clan
Registrovan/a od: 21.04.2011-14:10
Komentari: 23


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Nadopuna kad kažem neće se snimiti mislim prilikom promjene na samoj formi a ne spremanje podataka.
↑  ↓

#21 13.05.2011-20:01
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,752


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Evo sad sam probao. Na obadvije forme sam dodao po jedno text polje i sve se zapisalo normalno.
Neznam kako nisam prije vidio ovo tvoje pitanje gore prije.
Nisam ga bas dovoljno dobro razumio ali ako je jos aktuelno opisi malo.
Rekoh ti ovo oko zapisa forme kod mene radi.
Pozdrav
↑  ↓

#22 23.05.2011-16:49
mario Offline
Clan
Registrovan/a od: 21.04.2011-14:10
Komentari: 23


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Može mi neko odgovoriti na dva pitanja.
1. Kad napravim u subformi PauzaOdjava update na koji način da se napravi automatski refreš u
subformi u kojoj piše šef, pocetak 17:37:49. Pokušao sam napraviti refreš prilikom povratka u formu
međutim ne reagira, tek reagira kad pritisnem komandu u zaglavlju Nalozi koji su ostali.
2. Koja je sintaksa za sumu Vremena
Hvala

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  ScreenShot001.rar
Preuzimanja: 78
Veličina: 172.13 KB

↑  ↓

#23 23.05.2011-17:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,752


Subject: Re: Pomoć oko sintaxe SQL i Procedure
Refresh Forme mozes uraditi na neki od dogadjaja kao sto su.
On Got focu on lost focus on enter on click itdd.
Nacin na koi to mozes uraditi je da napisas ovaj kod na odredjeni dogadjaj.
Forms![ImeForme].RecordSource =Forms![ImeForme].RecordSource

Nema procedure za sabiranje perioda (Vremena).
Moras oba vremena pretvorit napr u min te oduzeti jedn o od drugoga te dobijeni rezultat opet pretvoriti u vrijeme i to opet kodom.

Mogu i napraviti primjer ako nije dovoljno a vjerovatno ima nekui primjer u koristan kod.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 17.10.2018-20:04.