Bosna i Hercegovina



#1 11.08.2011-20:46
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: logovani korisnik - upis u tabeli
Postovani, napravio sam formu za logovanje (na netu sam nasao primere) ali imam problem prilikom upisa korisnika u tabeli tblLogovanje. Preko query-ja je ok. Problem: kako da dobijem korisnikovo ime i prezime i pregled logovanih korisnika. Do sada sam koristio ZXZ-ov primer sa padajucom listom korisnika i zadovoljan sam ali sad pokusavam uraditi bez padajuce liste pa trebam pomoc.

evo i primera

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Login.zip
Preuzimanja: 37
Veličina: 146.72 KB

↑  ↓

#2 12.08.2011-08:08
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
Citat:
Do sada sam koristio ZXZ-ov primer sa padajucom listom korisnika i zadovoljan sam ali sad pokusavam uraditi bez padajuce liste pa trebam pomoc.

Ja te bas i nisam najbolje razumijo sta zelis da napravis.
Pogledao sam ovu formu ta logoovanja i na njoj je kod OK. Kao sto si napisao nisi htio padajucu listu nego tekst box i to si napravio. E sad neznam sta zelis jos da napravis?
Pozdrav
↑  ↓

#3 12.08.2011-08:29
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
U tvom ranijem primeru se logovanja upisuju u tabeli A_Logovanja a preko Combobox-a dobijas logovanog korisnika (KorisnikID, Ime i ostali podaci). Mene interesuje kako te podatke da dobijem ovde preko txtbox-a. Preko Query-ja dobijam trenutno logovanog korisnika ali vise mi odgovara da te podatke dobijem preko koda kao sto je to u tvom primeru kao i upis logovanja u tabeli tblLogovanje.
↑  ↓

#4 12.08.2011-08:44
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
Vjerovatno ti mislis na vrijeme logovanja i vrijeme odlogiranja ili izlaza.
Jesam li u pravu.
To zelis da zapisujes u nekou tabelu?
Pozdrav
↑  ↓

#5 12.08.2011-08:49
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
da, da. to je to.
↑  ↓

#6 12.08.2011-17:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
Evo ti na tvom primjeru.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Login.zip
Preuzimanja: 75
Veličina: 147.35 KB


Pozdrav
↑  ↓

#7 12.08.2011-19:41
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
ovo je ono sto me je interesovalo. a kako da dobijem ime, prezime i ostale podatke o logovanom korisniku pomocu funkcije.
primer: function ImeKorisnika()
ImeKorisnika = ?
end function

nikako mi ne ide pa trazim pomoc. Disappointed
↑  ↓

#8 12.08.2011-20:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function KorisnickeP(Id As Integer)
  2. Dim Db  As DAO.Database
  3. Dim Rs As DAO.Recordset
  4. Dim SQL As String
  5. Dim I As Integer
  6. Dim Podaci As String
  7.  
  8.  
  9. SQL = "SELECT * FROM tblUsers WHERE KorisnikID=" & Id
  10.  
  11. Set Db = CurrentDb
  12. Set Rs = Db.OpenRecordset(SQL)
  13. For I = 1 To 5
  14. Podaci = Podaci & Rs.Fields(I) & ","
  15. Next I
  16. KorisnickeP = Left(Podaci, Len(Podaci) - 1)
  17. End Function

Pozdrav
↑  ↓

#9 12.08.2011-21:25
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
Evo mozda ti je ova prikladnija:

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function PodaciKorisnika(ID As Integer, Fajl As String)
  2. PodaciKorisnika = DLookup(Fajl, "tblusers", "KorisnikID=" & 1)
  3. End Function

A pozvati mozes evo ovbako napr.
dim Prezime as string
Dim Ime as string
Prezime=PodaciKorisnika(KorisnikID,"Prezime")
Ime=PodaciKorisnika(KorisnikID,"Ime")

Obrazlozenje:
PodaciKorisnika(TvojaMemorijskaIDKorisnika,"Imepoljaiz kog citaspodatak)
Pozdrav
↑  ↓

#10 12.08.2011-22:01
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
imam problema kad pozovem funkciju na formu frmMenu na polju Korisnik dobijem #Name?
gde gresim?
↑  ↓

#11 12.08.2011-22:09
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,504


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
E polje ne prepoznaje globalnu variablu tj. nemozes na polje pozvati na ovaj nacin.
Prepravi proceduru ovako:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function PodaciKorisnika(Fajl As String)
  2. PodaciKorisnika = DLookup(Fajl, "tblusers", "KorisnikID=" & KorisnikID)
  3. End Function

Na polje Text2 stavi ovo:
=PodaciKorisnika("Ime")
Pozdrav
↑  ↓

#12 12.08.2011-22:18
xl_kid Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.11.2008-08:24
Komentari: 93


Subject: Re: logovani korisnik - upis u tabeli
to je to. bravo i PUNO HVALA NA POMOCI. ovu proceduru mogu koristi i na reporte?
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 13.12.2017-06:22.