Bosna i Hercegovina



Anketa:Dali ste zainteresovani za ucesce u ovoj temi
Kandidat sam za ucesce u ovoj temi
 
22 91.7%
Nisam zainteresovan
 
2 8.3%
Vote count: 24

#1 08.07.2013-12:34
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Skola Vb-a za napredne
Naslov kaze za napredne sto ne znaci da se nemogu ukljuciti i pocetnici.
Za razliku od predhodne teme vb skole ovdje ce se obradjivati mozda malo slozenije stvari ali ko ne bude razumio bilo koji dio bit ce mu objasnjeno.
za pocetak rada cemo se dogovoriti.
Pozdrav
↑  ↓

#2 31.07.2013-08:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Kako vidite javilo se 14 pa bi mogli dogovoriti termin kada da pocnemo.
Nadam se da ce biti bar 3 ucesnika koji ce pratiti.
Ovo ko bude redovno pratio i ucestvovao sigurno ce dosta poboljsati svoje znanje Vb-a.
Pozdrav
↑  ↓

#3 31.07.2013-13:01
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
A hoće li biti organizirana neka nagradna igra za najbolje učenike?
Pozdrav
↑  ↓

#4 31.07.2013-13:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Hehe imas li kakvu ideju?
Pozdrav
↑  ↓

#5 31.07.2013-15:32
Getsbi Offline
Clan
Registrovan/a od: 04.02.2009-05:18
Komentari: 101


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Mogao bih malo da osvežim znanje iz VB-a. Dugo sam se bavio isključivo modelovanjem i SQL-om.
Pratiću sigurno.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 31.07.2013-15:34 od strane Getsbi. ↑  ↓

#6 31.07.2013-15:49
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Od ponedeljka pocinjemo.
Znam da subotom i nedeljom skoro nema nikoga pa bolje od ponedeljka.
Do tad neka se svi ponovo jave na ovoj temi.
Pozdrav
↑  ↓

#7 01.08.2013-03:51
Getsbi Offline
Clan
Registrovan/a od: 04.02.2009-05:18
Komentari: 101



#8 01.08.2013-06:08
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Primio na znanje.
Pozdrav
↑  ↓

#9 02.08.2013-09:18
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Potrudit cu se da pratim koliko god mogu.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#10 02.08.2013-13:49
genkisi Offline
Clan
Registrovan/a od: 28.10.2011-19:59
Komentari: 4


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Pozdrav iz Makedonije.
Dugo se bavim VB pa dacu svoj doprinos koliko mogu
↑  ↓

#11 02.08.2013-14:16
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Pozdrav genkisi i dobro nam dosao.
Pozdrav
↑  ↓

#12 03.08.2013-09:14
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
I ja sam tu.
Miro
↑  ↓

#13 03.08.2013-20:33
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 600


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Spreman!
Pozdrav svima Smiling
↑  ↓

#14 04.08.2013-22:53
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
----------------------------------------P O C E T A K--------------------------------------------

PROCEDURE:
Kao sto smo prosli puta naveli svaka procedura se sastoji od:
-zaglavlja procedure
-tijela procedure (Koda)
-Podnozja procedure.

Tip procedure moze biti:
-Sub
-Function (Funkcija)

Svaka od ovih procedura moze biti:
-Private
-Public
-Static
Ova prva dva tipa procedure odredjuju u stvari doseg procedure.
Doseg procedure odredjuje njeno djelovanje (Dostupnost)
Private procedura ima dostupnost samo u objektu u kome je napisana.
Ako smo je napisali u okviru neke forme ona ce nam biti dostupna odnosno mozemo je pozivati samo u okviru modula od te forme ili ako je u nekom samostalnom modulu isto tako je mozemo pozivati samo u okviru toga modula.
Public procedura ima doseg na nivou nase aplikacije sto znaci da je mozemo pozivati sa bilo kojeg mjesta u aplikaciji.
Static procedure ce biti stticne odnosno vrijednosti ce se u njima zadrzati i poslije izvrsenja procedure.
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.08.2013-22:54 od strane zxz. ↑  ↓

#15 04.08.2013-23:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,721


Subject: Re: Skola Vb-a za napredne
Opsti oblik procedure:
Vrsta Tip ImeProcedure(argument1, argument2, ...)
VBA naredbene linije koda
end tip

Vrsta procedure moze biti:
Private
Public
Static
Vrstu procedure mozemo i izostaviti.
Ukoliko izostavimo

tip procedure moze biti:
Sub
Function.
Vrast procedure moze biti:
Public
Private
Static

Ime procedure:
Ime proceure se mora sastojati iz jedne rijeci odnosno ne smije imati prezno mjesto u imenu procedure.
Nesmije biti ni prvi znak broj u imenu procedure.
Takodje nesmijemo koristiti nazive koji vec imaju gotove procedure(naredbe)
Ukoliko zelimo da imamo dvije rijesi onda ih mozemo spojiti donjom crtom:
Primjer:
Moja_Procedura
Preporuka:
Za nazive procedure koristite samo engleske znakove i donju crtu.
Ne preporucujem nasa slova kao niti opertaore u nativima procedura.

Argumenti procedure:
Sto se tice naziva argumenata isto vazi kao i za nazive procedura.
Argumente je pozeljno i definisati odnosno odrediti tip variable za koju ce se koristiti.
Primjer:
MojArg1 as Integer,MojArg2 as string,MojArg3 as Boolean
Ukoliko ispred argumenta dodamo Optional tada je taj argument neobavaeza pri pozivu procedure.
Primjer:
Optiona ImeArgumenta as tipArgumenta
Broj argumenata u nekoj proceduri nije ogranicen.
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.08.2013-23:28 od strane zxz. ↑  ↓

Stranice (6): 1, 2, 3, 4, 5, 6


All times are GMT +01:00. Current time: 19.07.2018-20:12.