Bosna i Hercegovina



#16 14.01.2015-19:15
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Evo par dana neradim na poslu pa da privedem kraju ovu moju aplikaciju. Kod koji je zxz napravio, za pretragu više polja na formi radi besprekorno, e sada imam molbu za sledeće,

- klikom na polje u formi koja je dta u atachu otvaram formu koja prikazuje slike. Kada se vratim nazad na formu za pretragu obrišem unete karaktere u polju za pretragu, ali neznam kako da refrešujem samu formu kada je obrisano polje za pretragu (da prikaže sve unete zapise, kao kada sam je prvi put otvorio)
- ako u formi za pretragu svojstvo Allow additions stavim na No, kod za pretragu ne funkcioniše kao kada je ovo svojstvo Yes.

Pozdrav!
↑  ↓

#17 14.01.2015-19:29
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Kako je procedeura napravljena trebalo bi da radi bas tako tj. da ako pobrises sve iz polja za pretragu da prikaze sve podatke sto ti i zelis ako sam dobro razumio.
Ako ne radi tako onda je mozda negdje nesto mijenjano pa bi bilo dobro da stavis primjer.
Pozdrav
↑  ↓

#18 14.01.2015-19:56
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Kada se iz forme za pretragu otvori druga forma, gde se na osnovu odabranog zapisa vrši pretraga unetih slika za jedan zapis, pa se sa te druge forme ponovo vratim na formu za pretragu, izbrišem ranije unete karaktere za pretragu, ali u continuos formi nemam prikazane sve zapise. U atachu slika 1 prikazuje zapise kod prvog otvaranja forme za pretragu a slika 2 kada se na formu za pretragu vratim iz forme za preged slika.

Ikona prilozene slike:
SLIKA_1.png
Tip fajla: Informacije o fajlu: png png
Preuzimanja: 21
Veličina: 18.58 KB
Veličina slike: 1118 x 576 Pixels
SLIKA_2.png
Tip fajla: Informacije o fajlu: png png
Preuzimanja: 15
Veličina: 3.42 KB
Veličina slike: 1166 x 283 Pixels

↑  ↓

#19 15.01.2015-14:53
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Ti pominjes dvije forme a bila je jedna i nije mi bas jasno kako to radi.
Jeli u prvojformi samo polje u kome je kriterij pretrage a rezultat pretrage u drugoj formi ili je nosto drugacije.
Najbolje bi bilo sa primjerom.
Pozdrav
↑  ↓

#20 16.01.2015-19:12
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
I slika 1 i 2 su isa forma za pretragu. Na slici_1 je forma za pretragau kada se otvori. U joj su naravno svi zapisi. Sa nje otvaram neku drugu formu, na osnovu odabira iz te forme za pretragu. E sada na slici_2 je ta ista forma za pretragu kada se na nju vratim iz te neke druge forme. Kako da formu za pretragu refrešujem da se prilikom povratka sa neke druge forme u njoj prikažu svi zapisi. Pozdrav!
↑  ↓

#21 16.01.2015-19:54
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,338


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Me.Requery ' ja refresira formata ako sakas da refresiras subforma ili listbox ili combobox

NazivotNaObjektot.Requery 'ako sakas da refresiras subforma , listbox ili combobox
↑  ↓

#22 17.01.2015-13:58
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Private Sub Form_Activate()
Me.RecordSource = "Query1" ' U stvari ono sto pise u recordsource kada je forma za pretragu u dizajn modu
Me.ImepoljaZaPrtetragu = ""
End Sub
Pozdrav
↑  ↓

#23 17.01.2015-18:00
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
To je to, imao sam još jedno pitanje pa ako nije problem..

- ako u formi za pretragu svojstvo Allow additions stavim na No, kod za pretragu ne funkcioniše kao kada je ovo svojstvo Yes.

Pozdrav!
↑  ↓

#24 18.01.2015-10:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Pretpostavljam da te ovo vise interesuje cemu sluzi nego sto ti treba u ovom slucaju.
Opcija Allow additions u stvari omogucava ili onemogucava unos novog reda podataka.
Znaci ukoliko neces da dozvolis unos na toj formi onda ces ovu opciju staviti na No.
Na pretragu nebi trebalo da utice, jedino rezultat pretrage ima jedan red vise ako je opcija na yes tj. jedan prazan red podataka odnosno ponudjen prazan red za upis novih podataka.
Pozdrav
↑  ↓

#25 18.01.2015-12:27
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Jasno mi je čemu služi. Međutim, kada svojstvo Alloww additions stavim na no, da se ne polavljuje taj jedan prazan red kod ne radi dobro. Kada recimo unesem treći karakter a te kombinacije nema posle poruke izbaci mi sistemsku poruku.

Pozdrav!
↑  ↓

#26 18.01.2015-19:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Popravi proceduru na ovom dijelu:
If Me.RecordsetClone.RecordCount = 0 Then
MsgBox "Nema podataka po ovom kriteriju"
Me.subjekatS = Null ' ovo je dodano
Me.subjekatS.Requery ' ovo je dodano
subjekatS_Change ' ovo je dodano

' dalje ide isto
Pozdrav
↑  ↓

#27 18.01.2015-23:39
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Da malo pojasnim.
Me.subjekatS --subjektS je ime polja za pretragu.
I naravno sub procedura na on change ovoga polja:
subjekatS_Change.
Ako se kod tebe polje drugacije zove onda ce to biti:
imetvogpolja_change.
Me.imetovgpolja
Pozdrav
↑  ↓

#28 19.01.2015-13:14
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
I dalje kada unesem recimo treći karakter po redu, za koji nema kombincije pokaže poruku, da bi potom pokazao sistemsku poruku o grešci.

Pozdrav!
↑  ↓

#29 19.01.2015-13:22
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Pretraga više tekst polja istvremeno
Prekopiraj mi ovdje svoju proceduru.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 23.11.2017-19:21.