Bosna i Hercegovina



dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 545


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Popunjavanje combo boxa
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1.     Dim list As String
  2.     Dim broj As Integer
  3.     Sheets("Sheet2").Select
  4.     ActiveSheet.Range("A3").Select
  5.    
  6.     ActiveSheet.Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
  7.    
  8.     broj = Selection.Count + 2
  9.     list = "sheet2!A3:A" & broj
  10.     ComboBox1.ListFillRange = list
  11.     Sheets("Sheet1").Select


Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Book1.zip
Preuzimanja: 25
Veličina: 11.24 KB

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 27.05.2015-22:08 od strane dexxxl. ↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,493


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
hvala na odgovoru. U startu ovo radi meni na nerazuman nacin. To nije do tebe vec do mene. Ja cu sada malo to proucavati pa ako necu razumjeti javicu ti se za pomoc i objasnjenje.
Proucicu malo po internetu:
select range u desno do zadnje celije sa podacima i select range prema dolje do zadnje kucice sa podacima. Zbunjuje me zadnja kucica i range do zadnje kucice isto tako me zbunjuje kada dodamo .adress . To sam istrazivao po internetu pa malo sada proucavam.
U konacnici zahvaljujem na pomoci i javicu se ako zatrebam dodatnu informaciju
Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,388


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
Kod se da objasniti red po red ako ti bude trebalo ne brini.
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,388


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
Ja neznam jeli bilo kakvo pitanje ali u ovim vecim verzijama exela moze se napraviti lista i na drugi nacin.
Pokusat cu objasniti.

Kliknimo na celiju A1.
kliknimo na tab Data te na data validation.
Kada se otvori dialo prozor u combu allow odaberemo list.
Kliknimo u tekst polje source.
Sada selektujmo nasu listu negdje gdje smo je napisali.
Moze biti i u drugom situ.
Kliknimo sad u na komandni taster OK.
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,388


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
Moze se ovo napraviti i na ovakav nacin:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub CommandButton1_Click()
  2.    ComboBox1.list = Array("podatak1", "Podatak2", "Podatak3", "Podatak4")
  3.  End Sub

Ovo vazi samo ako korisnik nemoze dodavati nove stavke.
Ako treba dodavati onda je kod od @dexxxl mjerodavan a ovaj moj ne pije vode.
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,493


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
jbg, radi ovo od dexxxl ali kada ja stavim u svoj primjer onda mi javi gresku u liniji:
ComboBox1.ListFillRange = list
greska je iz razloga , a siguran sam u to, zato sto mi je combobox1 smjesten na userform1, a ne na sheet. Dakle koristim formu na kojoj je combobox i treba ga popunjavati sa dva razlicita sheeta
nakon tocke combobox1. nudi mi
.list
.listCount
.listIndex
.listRows
.listStyle

nema .ListFillRange
onda sam probao ovo:
ComboBox1.list = Array(list)
pa sam dobio ovo u combobox1:
"sheet2!A3:A"

ps. znam da cete se sada smijati tamo za svojim racunalom i to prepricavati svojim kompjuterskim znancima al bas me briga. hocu nauciti i nije me sram.
Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,255


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
kod nas se kaze NE J**E PAMETNI VEC UPORNI.
Izvinite za tockice ali nisam znao kako da vam napisem ovo drugacije.
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 29.05.2015-12:19 od strane Gjoreski. ↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,388


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
Otkuda ti to da cemo se smijati.
Ne desava se to samo tebi. Toliko da znas da ne raspravljamo o tome.
Samo si nam trebao napisati da je cobo na formi.
Idemo dalje.
Evo @dexxxl kod samo prepravljen za formu.
Na dogadjaj on enter forme stavi ovaj kod:

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub ComboBox1_Enter()
  2.     Dim rang As Range
  3.     Dim Celija
  4.    
  5.     Sheets("Sheet2").Select
  6.     ActiveSheet.Range("A3").Select
  7.    
  8.     ActiveSheet.Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
  9.     Set rang = Selection
  10.     For Each Celija In rang.Cells
  11.     ComboBox1.AddItem Celija
  12.     Next Celija
  13. End Sub

Ovaj kod ide na modul forme.
Ako ne uspijes pisi.
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,493


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
ćek, ćek, ćekaj šta ti ono Private Sub ComboBox1_Enter()
e to moram isto prouciti ovaj enter mi je zanimljiv
u medjuvremenu ja nesto napravio i to radi:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1.     comboBox1.Clear 'ovo da izbrise item iz comboboxa ako ih je bilo
  2.    Dim LastRow As Long 'zadnji red
  3.    Dim rng As Range 'range
  4.    Dim ws As Worksheet 'ovo mi se svida nemoram pisati svaki put worksheet
  5.    
  6.     Set ws = Worksheets("ImeList")
  7.     ws.Select 'vidis napisem samo ws umjesto worksheet
  8.    With ws
  9.         LastRow = ws.Cells(ws.Rows.Count, "A").End(xlUp).Row 'nade zadnji upotrebljeni red u stupcu A
  10.        Set rng = Range("A3:A" & LastRow) ' rangira u stupcu A od A3 do zadnjeg reda
  11.        Me.combobox1.list = rng.Cells.Value ' stavi u combobox na formi (Me) sve vrijednosti ranga
  12.    End With
  13.     Set ws = Worksheets("List1")
  14.     ws.Select 'vrati me na prvi list
sada cu isprobati od zxz, kod zato jer ima onu "famoznu" petlju For Each koja mi se svida, misteriozna je, a sigurno je kod manji i brze radi.
htio sam ja da uopce program ne upotrebljava Select ali izgleda da nemoze to. Trazio sam razliku izmedju Select i Activate i kazu(google prevoditelj):

Activate :čine Navedeni list aktivnu list, a može se primijeniti samo na jednom listu
Select: omogućiti izboru proširenje trenutno odabrane listove uključiti određeni list, npr
Sheets(Array("Sheet3", "Sheet2")).Select
eto hvala na trudu i vama i meni i hvala gjoreskom na smijehu
Newton laže! Lake padaju brže!
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 29.05.2015-13:17 od strane Avko. ↑  ↓

dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 545


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
Citat:

ćek, ćek, ćekaj šta ti ono Private Sub ComboBox1_Enter()
e to moram isto prouciti ovaj enter mi je zanimljiv

U VBA editoru odeš na tvoju user formu

Desni klik na komponentu, pa View Code

Otvara ti se prozor za unos koda. U gornjem desnom uglu imaš kombo iz koga biraš
Na koji dogadjaj će da se aktivira kod.
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,493


Subject: Re: Popunjavanje combo boxa
thx
ja imam 4 combobox-a i kada sve izaberem onda kliknem na button "kreni", provjerim dali su svi comboboxovi puni i izvrsim program uz uvijete 5xoption butone koji su smjesteni u 2 grupe
ali to cu sam
hvala jos jednom
Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 23.07.2017-07:44.