Bosna i Hercegovina



#16 16.10.2015-10:38
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Eve komplet primer so baza i test program

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Test.rar
Preuzimanja: 7
Veličina: 441.11 KB

↑  ↓

#17 16.10.2015-17:04
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,484


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Hehe interesantno i kod mene tvoj primjer pravi gresku mada je sve na izgled isto kao sto sam ja napravio.
Sad treba naci zbog cega.
Ni adodc ne radi.
Staje kod refresh.
Pozdrav
↑  ↓

#18 16.10.2015-17:37
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Koja e verzija mysql kaj tebe i koj drajver go koristis?
Ova mene mi lici na problem so drajver.
↑  ↓

#19 16.10.2015-18:17
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,484


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Imam Xampp instalisan.
Server type: MySQL
Server version: 5.6.16 - MySQL Community Server (GPL)
Protocol version: 10
User: root@localhost
Server charset: UTF-8 Unicode (utf8)
Apache/2.4.9 (Win32) OpenSSL/1.0.1g PHP/5.5.11
Database client version: libmysql - mysqlnd 5.0.11-dev - 20120503 - $Id: bf9ad53b11c9a57efdb1057292d73b928b8c5c77 $
PHP extension: mysqli

drajver koristim 3.51 za konekciju a imam i ovaj 5 verziju ali me on znao nekada zeznuti.
Pozdrav
↑  ↓

#20 16.10.2015-18:52
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,484


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
kod adodc je problem sa konection string.
Nisam nasao sta je greska ali conection string ne radi ali radi sledece dvije opcije:
-Use odbc
-Data link

Najbolje napraviti odbc pa odabrati i to radi kako treba.
Pozdrav
↑  ↓

#21 16.10.2015-19:53
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Adodc kaj mene raboti ne problem,samo neznamkako na adodc da stavam parametri za procedurata
↑  ↓

#22 16.10.2015-20:04
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,484


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Pa evo napisao sam.
Kod mene ovo radi ako nije konekcija sa stringom.
Jos pokusavam naci gresku u stringu ali nisam uspio.
Adodc2.CommandType = adCmdStoredProc
Adodc2.RecordSource = "vjezba" ' ime stored procedure
Adodc2.Refresh

I kod mene ovo radi ako upisem u adodc dsn
Ovo vjezba je procedura ista kao tvoja spTest.
Znaci samo select * From ImeTabele.
evo procedura:
Citat:
BEGIN
SELECT * FROM `v_forums`;
END

I kod mene to radi
Pozdrav
↑  ↓

#23 16.10.2015-20:13
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,329


Subject: Re: Adodb.Command + MySQL Stored Procedura
Ok toa e isto kako ova so SQL jas sto go imam staveno, jas mislev deka ima nesto slicno za parametri kako kaj ADODB.Command.

Sega malku se zanimacav da vidam sto e razlikata vo recordsetovive i dobiv sledno:
za MSSql Server
MsgBox RsIzvestaj.CursorLocation
MsgBox RsIzvestaj.CursorType
MsgBox RsIzvestaj.LockType
rezultat e 3,3,1
za MYSQL ADODB.Commant
rezultat e 2,0,1

za MYSQL so SQL String
rezultat e 3,3,3
za MYSQL so ADODC
rezultat e 3,3,3

Osven ova so plavo site ostanati funkcioniraat
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 16.10.2015-20:13 od strane Gjoreski. ↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 18.11.2017-13:01.