Bosna i Hercegovina



#1 11.12.2010-19:59
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Listanje izvjestaja sa forme ??
pokušavam listati izvještaj u Preview formi s nevezanom formom
slika u prilogu

Ikona prilozene slike:
bound.JPG
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 60
Veličina: 53.52 KB
Veličina slike: 1401 x 868 Pixels

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 16.12.2010-16:42 od strane zxz. ↑  ↓

#2 11.12.2010-21:29
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Ako sam te dobro razumio:
Imas formu i imas izvjestaj. Ti bi da listas izvjestaj sa ove forme.
Reci ako sam u pravu. Ako nisam morat ces bolje pojasniti. Bar meni nije jasno.
Pozdrav
↑  ↓

#3 11.12.2010-21:39
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
"Da" forma kontolira stranice izvještaja koji je u Preview modu
↑  ↓

#4 12.12.2010-00:20
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Na dugmic naprijed on klik:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Dim Rpt As Report
  2.  
  3. Set Rpt = Reports![ImeIzvjestaja]
  4. Me.Visible = False
  5. Rpt.Visible = False
  6. Rpt.Visible = True
  7. SendKeys "{RIGHT}", True
  8. Me.Visible = True

Za nazad samo
SendKeys "{LEFT}", True
Pozdrav
↑  ↓

#5 12.12.2010-01:04
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Hvala Kako jednostavno i efikasno a aj ubio glavu
↑  ↓

#6 12.12.2010-01:38
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Neznam zasto ti treba?
Mozda dodas jos ovo ako nije fit onda ti nece raditi.
Dim Rpt As Report

Set Rpt = Reports![ImeIzvjestaja]
Me.Visible = False
Rpt.Visible = False
Rpt.Visible = True
SendKeys "%{Z}", True
SendKeys "{RIGHT}", True
Me.Visible = True

Da i da napomenem za prvi i zadnji ti je end i home.
Pozdrav
↑  ↓

#7 12.12.2010-01:43
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
ima li još koji pa da napravimo pjesmicu
↑  ↓

#8 12.12.2010-01:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Hehe ne kontam te ali ima kod da napise tvoj kod.
Pozdrav
↑  ↓

#9 12.12.2010-03:21
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Public Sub OnNavigateRecord(ctl As IRibbonControl)
  2. On Error GoTo errorhend
  3.     Dim prov As Object
  4.    Dim prova As Variant
  5.   Set prov = Screen.ActiveReport '(acHiddenCurrentPage)
  6. prova = prov.count '''''''''''''''' to moras nac
  7.    Select Case ctl.ID
  8.     Case "btnDesno": SendKeys "{RIGHT}", True
  9.     Case "btnLijevo": SendKeys "{LEFT}", True
  10.  Case "btnPocetak"
  11.        Do Until prova = 0
  12.             prova = prova - 1
  13.             SendKeys "{LEFT}", True
  14.             Loop
  15.             SendKeys "%{Z}", True
  16. Case "btnkraj"
  17.         Do Until prova = 0
  18.             SendKeys "{RIGHT}", True
  19.             prova = prova - 1
  20.         Loop
  21.           SendKeys "%{Z}", True
  22. End Select
  23.  
  24. Exit Sub
  25. errorhend:
  26.  MsgBox "Koncentracije malo...  ", vbCritical, "Upozorenje"
  27. End Sub
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 12.12.2010-09:27 od strane zxz. ↑  ↓

#10 12.12.2010-03:24
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Sve to kompjuteri izračunavaju ... .. .. ... .. . .
↑  ↓

#11 12.12.2010-21:02
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Jel se može ovo ??
re : "Hehe ne kontam te ali ima kod da napise tvoj kod."
Stavio sam "SendKeys "%{Z}" u Loop pa mi 150 Beep za 150 dokumenata u 2 ujutro malo isprepadalo
↑  ↓

#12 12.12.2010-21:08
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,489


Subject: Re: Jel se može ovo ??
Ja uvijek drzim ton iskljucen na compu. Nervira me kada dodjem negdje na stranicu a na njoj neki ne artikulisani zvukovi.
Ovo kod da napise kod znaci Da se moze napisati kod da ga samo prekopiras i pokrenes a da on stvori i tabele i forme i kod ako negdje treba i to sve pokrene.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 23.11.2017-19:19.