Bosna i Hercegovina



#1 30.06.2016-14:06
White Man Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.03.2011-16:39
Komentari: 286


Subject: Redni broj u sub formi
Kako se pravi redni broj u sub formama, da moze uvek da se vidi koliko stavki ima u sub formi? Hvala unapred.
↑  ↓

#2 30.06.2016-22:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,488


Subject: Re: Redni broj u sub formi
U subformi koliko ja znam nemozes napraviti redni broj kao brojac ali postoji mogucnost da ti pokazuje redne brojeve rekorda koji se prikazuju.
Ima ovdje negdje i nekoliko primjera toga.
E sad ako imas neki primjer rado cu pomoci.
Pozdrav
↑  ↓

#3 02.07.2016-08:40
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Redni broj u sub formi
Na subformi dodaj funkciju:

Public Function PrikaziRedniBroj()
Me.RecordsetClone.Bookmark = Me.Bookmark
PrikaziRedniBroj = Me.RecordsetClone.AbsolutePosition + 1
End Function

Također na subformi napravi prazan textBox i u RecordSource napiši:
=PrikaziRedniBroj()

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  RedniBroj.rar
Preuzimanja: 56
Veličina: 17.73 KB


Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 02.07.2016-08:42 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#4 06.07.2016-19:52
White Man Offline
Clan
Registrovan/a od: 11.03.2011-16:39
Komentari: 286


Subject: Re: Redni broj u sub formi
Tako bi trebalo da bude, samo ima gresku, kad se ukuca prva stavka ono izbaci eror, pa pocne da broji od naredne tek kad se usnimi ono vrati redosled. Ako moze to da se ispravi i objasni postupak. Hvala unapred.

Ikona prilozene slike:
2.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 31
Veličina: 28.93 KB
Veličina slike: 456 x 318 Pixels
1.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 32
Veličina: 29.63 KB
Veličina slike: 460 x 321 Pixels

↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.11.2017-17:54.