Bosna i Hercegovina



#1 20.04.2018-10:45
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: CSS problemi
Imam problem kada je css file, kada stavim u index page radi, a kao posebni file onda ne radi. Kako to rijesiti?

ovo radi:
index.html

DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <head lang="hr">
  3.     <meta charset="UTF-8">
  4.     <title>POCETNA STRANICA</title>
  5.  
  6. html, body {
  7.   height: 100%;
  8.   margin: 0;
  9. }
  10. .content {
  11.   min-height: 100%;
  12. }
  13. .content-inside {
  14.   padding: 20px;
  15.   padding-bottom: 50px;
  16. }
  17. .footer {
  18.   height: 50px;
  19.   margin-top: -50px;
  20. }
  21.  
  22. body {
  23.   font: 16px Sans-Serif;
  24. }
  25. h1 {
  26.   margin: 0 0 20px 0;
  27. }
  28. p {
  29.   margin: 20px 0 0 0;
  30. }
  31. footer {
  32.   background: #42A5F5;
  33.   color: white;
  34.   line-height: 50px;
  35.   padding: 0 20px;
  36. }
  37. </head>
  38. <div class="content">
  39.   <h1>MENI</h1>
  40.   <p>NEKI TEXT</p>
  41. </div>
  42.  
  43. <footer class="footer">
  44.   FOOTER
  45. </footer>
  46. </body>
  47. </html>

ovo ne radi:
index.html

DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <head lang="hr">
  3.     <meta charset="UTF-8">
  4.     <title>POCETNA STRANICA</title>
  5.     <link rel="stylesheet" href="style.css">
  6. </head>
  7. <div class="content">
  8.   <h1>MENI</h1>
  9.   <p>NEKI TEXT</p>
  10. </div>
  11.  
  12. <footer class="footer">
  13.   FOOTER
  14. </footer>
  15. </body>
  16. </html>

style.css

DownloadIzvorni kod (CSS):
  1. html, body {
  2.   height: 100%;
  3.   margin: 0;
  4. }
  5. .content {
  6.   min-height: 100%;
  7. }
  8. .content-inside {
  9.   padding: 20px;
  10.   padding-bottom: 50px;
  11. }
  12. .footer {
  13.   height: 50px;
  14.   margin-top: -50px;
  15. }
  16.  
  17. body {
  18.   font: 16px Sans-Serif;
  19. }
  20. h1 {
  21.   margin: 0 0 20px 0;
  22. }
  23. p {
  24.   margin: 20px 0 0 0;
  25. }
  26. footer {
  27.   background: #42A5F5;
  28.   color: white;
  29.   line-height: 50px;
  30.   padding: 0 20px;
  31. }

...
↑  ↓

#2 20.04.2018-21:55
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
Nije mi jasno sta ne radi.
Kod mene sve funkcionise.
Jes da si izveo vic sa ovim FOOTER ali sve radi ako je u istom dir.
Pozdrav
↑  ↓

#3 20.04.2018-22:00
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
zasto nece kod mene? gdje grijesim?
...
↑  ↓

#4 20.04.2018-22:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
daj sliku da vidim kako izgleda.
Trebalo bi da sve radi.
Ovdje je samo html i css.
I jedno i drugo radi van servera.
Pozdrav
↑  ↓

#5 20.04.2018-22:40
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
kojimbrowserom to gledas?
...
↑  ↓

#6 20.04.2018-23:05
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
Hehe znas vivaldi.
Pozdrav
↑  ↓

#7 23.04.2018-08:31
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
evo radi, ali problem je taj sto nije dovoljno refresat vec moram otici u postavke i obrisati povijest i kolacice da bi vidio novo stanje.
Zasto je to tako?
...
↑  ↓

#8 23.04.2018-11:01
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
Svi noviji browsweri uglavnom tako rade, to sam primijetio.
Tesko vrse refresh pogotovo ako negdje napravis gresku u kkodu.
To je vjerovatno sto svi pokusavaju napraviti da brze radi.
Pozdrav
↑  ↓

#9 23.04.2018-12:00
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
moze li se staviti neka funkcija za brisanje kolacica tko kad ukljucimo refres da se izbrisu kolacici
recimo
function delete_cookie( name ) {
document.cookie = name + '=; expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:01 GMT;';
}
...
↑  ↓

#10 23.04.2018-12:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
Da ali prvo moras napraviti cokie ili mislis na brisanje histori.
Pozdrav
↑  ↓

#11 23.04.2018-15:01
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
ma mislio sam da neoram brisati rucno vec da mi kod svake promijene web stranice ucita i promijenu. neznam

Kako ti to radis, ako uopce se time bavis?
radis li rucno brisanje histori i kolacica ili imas neku funkciju koja to obavi?
...
↑  ↓

#12 23.04.2018-22:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
U svim browserima imas opcije brisanja cokie i histori.
E sad billa je prica o refresu pa sam mislio da hoces da brises histori.
Cokie su dobra stvar kada hoces nesto pribiljeziti jer to radis na kllijentskoj strani sto znaci svaki korisnik moze imati razlicite podatke.
Naravno moras pitati korisnika da ti dozvoli upis cokia.
Pozdrav
↑  ↓

#13 23.04.2018-22:52
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
netreba nikoga pitati samo sam ja. napravio bi nekakav cms. mrsko mi stalno ici u cp myadmin pa upisivati uvijek iste sql naredbe i uploadat csv file. napravio bi si web stranicu sa menijom u kojem bi stavii sve te naredbe koje stalno koristim.
meni
upload file
delete od datuma do datuma
pokazi datume

to bi ja napravi. eto radim pa kad budem gotov stavit cu a do tada kad zapnem na necemu pitat cu

jeli to u redu?
...
↑  ↓

#14 24.04.2018-06:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,673


Subject: Re: CSS problemi
CSS se i stavlja na stranicu i ne uploada se.
U principu treba da izgleda ovako:
Jedan dir koji se zove napr. MojCMS.
U njemu treba da budu direktoriji:
class---> smijestanje klasa.
temlate---> direktoriji za razlicite dizajne.
language--->direktorij za jezike

eto od prilike ovako.

Sada u class napravis klase za sve uopsteno.
konekciju korisnike itd.
u temlate napravis css za dizajn.
u glavnom dir ce ti biti tvoje php.
Pozdrav
↑  ↓

#15 24.04.2018-08:01
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,107


Subject: Re: CSS problemi
novi sam u klasama i nije mi bas jasno sve pa proucavam brojnu literaturu sa interneta, skidam primjere pa gledam kako to sve radi. Naletio sam i na ovaj primjer ali mi ne radi. Pogledaj kad stignes. Mozda je greska u samom kodu a mozda to treba biti tako , neznam.

Nasao sam u fajlu tekst.php u liniji 60 ovo:

fnction operacija2 ($parametar1, $parametar2), mozda bi to trebalo biti function a ne fnction.
Zapocinje sa $Klase='...

nisam nigdje nasao function operacija2, u nijednom fajlu.

napomena: Ukoliko vam je host prazan onda objektno.php morate imenovati sa index.php ali onda gde god u meni.php naidjete na "objektno" morate zameniti sa "index".

kada ja pokrenem na Vivaldiju pokaze mi ovo:
sadrzaj($dugmici, $tekst, $t); class sajt { function sadrzaj ($meni, $tekst, $naslov){ include ('html.php'); echo $strana; } } ?>

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  oop.rar
Preuzimanja: 9
Veličina: 5.52 KB


...
Ovaj komentar je mijenjan 2 puta. zadnja izmjena 24.04.2018-10:43 od strane Avko. ↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 20.05.2018-11:08.