Bosna i Hercegovina



#1 25.12.2018-11:31
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Pokušavam da napravim "aplikaciju" za crtanje logičkih kola. Našao sam nešto slično što mi treba, samo što je u pitanju crtanje algoritama. Mislim ako bih to proučio da bih i ovo uspio riješiti, samo mi treba drugi javascript. U prilogu su fajlovi za crtanje algoritama. I to radi, tj crta, međutim kad hoću da sačuvam rad, on ga čuva pomoći filesave.php fajla. Meni će to sačuvati jer stavim njihovu apsolutnu adresu do tog fajla (index.html red 38). Interesuje me je li veliki problem napisati ovaj php fajl. Isti je problem i sa otvaranjem sačuvanog, samo što je sad u pitanju fileopen.php. Pošto fileopen ne radi, ja kad ručno ubacim u div čiji je id="loadKont" to radi. O php-u skoro pa ništa ne znam. Znam da bih to probao lokalno da moram imati Xampp i to sam instalirao i znam gdje treba šta postaviti unutar xampp-a. I ovaj index.html mora biti php al toliko bih se znao snaći. Vidim da u ovom primjeru se koristi atob() method za kodiranje i dekodiranje algoritama, mada to nije bitno. Meni su bitna ova dva fajla za otvaranje i cuvanje algoritama. Ako neko ima vremena da pogleda bi bih zahvalan.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Algoritam.rar
Preuzimanja: 10
Veličina: 98.83 KB

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 25.12.2018-11:32 od strane Davež Elmer. ↑  ↓

#2 26.12.2018-16:35
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,863


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Mlo sam pogledao i nisam vidio to sto ti govoris mada necu reci da toga nema jer nisam gledao kod u javascript.

Kako sam ja vidio gore imas ubaciti sliku kao element algoritma i naime to zapisati ali ne zapisuje nista.
U fajlu nema nista.
Ukoliko si ti proucavao objasni kako radi da ne lutamo i trazimo mi ostali.

Naravno ako nebude islo onda valja prouciti cio kod.
Pozdrav
↑  ↓

#3 26.12.2018-19:55
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Nas interesuju samo dva fajla, index.html i javascript1.js koji je dosta kratak i sluzi za davanje imena fajlu kad se čuva, za dijalog pri otvaranju fajla... Ja sam sada ubacio jedan algoritam, koji za unijeti broj ispisuje broj uvećan za 1. To radi, sa desne strane iz padajućeg menija kad se pokrene, na zelenu strelicu, i unese npr. broj 6 i pritisne Enter ispisaće se 7. Isto tako ako se iz lijevog padajućeg menija izabere Save sačuvaće algoritam u jednu vrstu tekstualnog fajla. Unutra je kodirano kako sam već rekao al nije bitno. Taj algoritam se može mijenjati i ponovo čuvati. Kada hoću da učitam neki sačuvani fajl otvori se prozor međutim ništa se ne dešava. Ali ako otvorim ručno taj fajl (ekstenzija mu je .alg i može se otvoriti pomoću Notpeda-a) i iskopiram kod u index.html između div tagova čiji je id="loadKont". Kada tako sačuvam i pokrenem index.html sve je kako treba. Valjda sam nešto pojasnio.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Algoritam1.rar
Preuzimanja: 10
Veličina: 98.87 KB

↑  ↓

#4 26.12.2018-20:02
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Zaboravih reću, fajl čuva zahvaljujući filesave.php fajlu jer ja navedem punu adresu do njega. Da li ima neki primer kako izgleda neki php fajl za čuvanje, da nema potrebe da pozivam ovaj sa njihove adrese, nego "svoj".
↑  ↓

#5 28.12.2018-10:52
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,863


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Sve si skoro sam zakljucio.
Jedino sto nisi a to je da ovdje nema uopste php koda.
U principu radi sve kako si naveo.
Istina on i zapise file sa extenzijom alg ali to su html tagovi koje podrzava njegov javascript2.
U javascript1 se nalaze funkcije za ucitavanje i zapisivanje.
Znaci funkcije sa ova dva menija.

Iz nekog razloga on ne ucitava ovaj svoj alg file koji napravi i to bi se vjerovatno moglo popraviti u kodu javascript1.
Moguce je i da radi u izvornoj verziji.
Mozda je samo ovdje nesto promijenjeno. Nisam puno gledao kod jer nemam sad vremena ali znam da je to pomocu javascript moguce napraviti.

Tvoj naj veci problem je ovdje kako naci javascript za iscrtavanje logickih kola pa da ga zamijenis sa ovim javascript2.
Pozdrav
↑  ↓

#6 28.12.2018-20:45
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Vjerovatno ste u pravu.
Ja sam vidio linkove ka php fajlovima u redovima 42 i 48 u index.html. Ustvari prije će biti cijela stranica u php-u, al kad se sačuva to se konvertuje u html. Ovdje je LINK do te stranice.
Odavno tragam za jascriptom da iscrtavam kola, ponešto sam bio našao, al prvo sam htio riješiti ovo da mogu sačuvati nešto što napravim i da to mmogu kasnije učitati i mijenjati.
↑  ↓

#7 28.12.2018-22:49
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,863


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Mozes to sam zakljuciti.
Da ima php koda nebi moglo to radit sto se ne podigne apaci medjutim radi.
Znaci nemora se znati php jer php radi samo na serverskoj strani dok html i javascript radi na klijentskoj strani.
mako sam gledao i unutra u fajlovima javascrip i ustinu neko je napisao:
function fileIzabran() // kada se izabere podize ga na server
Neznam sta mu to znaci podize ga na server.
U stvari on bi trebao ucitati file u postojeci html sto si ti vec rucno i napravio.

Kao sto sam naveo ovo bi se dalo popraviti ali naci javascript za tvoje namjene neznam nisam trazio.

Sada cu pogledati tvoj link pa mozda uvidim jos nesto.
Pozdrav
↑  ↓

#8 28.12.2018-22:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,863


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Evo sad sam pogledao i na ovom linku ucitava file.

Znaci da se neko igarao sa ovim kodom.
Tamo radi sve kako treba .
Pozdrav
↑  ↓

#9 29.12.2018-07:16
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Otprilike znam da php radi na serverskoj a da se html i javascript izvršavaju na klijentskoj strani, tj. u našem browser-u. Zato sam mislio ako je sve samo html i js da kada se sačuva ta stranica da to treba da radi, a ne radi.
Takođe može da se sačuva nešto što se uradi, međutim kada se promijeni putanja do filesave.php fajla neće ni to. Zato sam mislio da se iz html fajla može pozvati neki php fajl (ovo filesave.php) koji će se izvršiti na serveru sajta na koji ukazuje adresa. Izgleda da sam bio u zabludi.
↑  ↓

#10 31.12.2018-14:32
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,863


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Kao sto sam gore naveo.
Ako bi nasao javascript za iscrtavanje toga tvoga sto hoces to bi bilo to.
Ostalo je sve rjesivo.
Pozdrav
↑  ↓

#11 31.12.2018-15:46
Davež Elmer Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.08.2017-10:37
Komentari: 32


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Ok. Ja sam prvo mislio ovo da riješim, a onda da pokušam da prilagodim neke js. Kad nešto uradim oko toga javljam se.

Svim članovima foruma želim srećnu Novu godinu.

P.S. Nadam se da ću se javiti prije 2020-e.
↑  ↓

#12 31.12.2018-18:11
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 3,346


Subject: Re: Pomoć oko čuvanja i učitavanja fajla
Citat od Davež Elmer:


Svim članovima foruma želim srećnu Novu godinu.

P.S. Nadam se da ću se javiti prije 2020-e.
hvala, takode i tebi. nadam se ja da ces ti navratiti jos jednom ove godine
Život je moja domovina.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 16.01.2019-22:19.