Predmet:Čorba od krompira i vrganja
Sastojci:
svježe ubrani vrganji (ovdje 3 velika primjerka)
krompir (ovdje 4 komada)
crveni luk (2 manja)
češnjak (2 češnja)
malo bijelog vina
list-dva lovora
peršin
vegeta, papar, sol
vrhnje po izboru
Luk narežite na sitno, krumpir ogulite i narežite na male kockice (veličina kockica diktira vrijeme kuhanja).
Na malo ulja popirjajte luk dok ne postane staklast i onda dodajte narezane vrganje. Pirjajte dok malo ne omekane i dodajte malo bijelog vina. Posolite, popaprite i kad malo vino ispari dodajte krumpir sa onoliko vode koliko treba da prekrije sve, ali ne previše da čorba ne ispadne rijetka. Dodajte soli prema količini krumpira i par listića lovora te pustite da zavrije. Kad čorba zavrije kuhajte dok krumpir nije kuhan. Kada je čorba pri kraju, dodajte vegetu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak i još popaprite po ukusu.
Na kraju, ako želite umješajte malo kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje.
Podrska samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.