Predmet:Re: Supe i corbe
   
VIŠEGRADSKA ČORBA
- 30 dkg janjetibe
- 2 dkg luka
- 3 dkg mrkve 
- 3 dkg celera
- 3 dkg brašna 
- pola dl sirćeta ili limunovog soka 
- malo peršunovog lista 
- jedna paprika babura 
- paradajz pire
- so, biber, lovorov list, mljevena paprika 
Janjece meso isjeckati na kockice, luk ocistiti, oprati, isjeckati na sitne kocke i dodati na vrelu masnocu te prziti dok ne porumeni
Dodati meso i nastaviti s przenjem , zatim dodati mrkvu i celer izrezane na kockice 
Kada su meso i povrce napola gotovi, dodati brasno, pa sve jos malo poprziti. 
Skuhanu papriku izrezati na kockice te dodati zajedno sa mljevenom paprikom i biberom
Posoliti, sve dobro promijesati, dodati vodu i ostaviti da se kuha. Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sircetom i malo posoliti, pa staviti da se kuha, kad je skuhana , ocijediti i dodaticorbi.
Prije serviranja dodati mileram   
     Podrska samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.