Predmet:Čorba od krompira i vrganja
   
Sastojci:
svježe ubrani vrganji (ovdje 3 velika primjerka) 
krompir (ovdje 4 komada) 
 crveni luk (2 manja) 
 češnjak (2 češnja) 
 malo bijelog vina 
 list-dva lovora 
 peršin 
 vegeta, papar, sol 
 vrhnje po izboru
 Luk narežite na sitno, krumpir ogulite i narežite na male kockice (veličina kockica diktira vrijeme kuhanja). 
 Na malo ulja popirjajte luk dok ne postane staklast i onda dodajte narezane vrganje. Pirjajte dok malo ne omekane i dodajte malo bijelog vina. Posolite, popaprite i kad malo vino ispari dodajte krumpir sa onoliko vode koliko treba da prekrije sve, ali ne previše da čorba ne ispadne rijetka. Dodajte soli prema količini krumpira i par listića lovora te pustite da zavrije. Kad čorba zavrije kuhajte dok krumpir nije kuhan. Kada je čorba pri kraju, dodajte vegetu, sjeckani peršin, protisnuti češnjak i još popaprite po ukusu. 
 Na kraju, ako želite umješajte malo kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje.   
     Podrska samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.