Centar za edukaciju-BiH



#11 12.07.2011 13:57
miro35 Van mreze
Clan
Registrovan od:05.01.2009
Postovi:608


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Probo sam i to na else staviti
Ne javlja mi nikakvu grešku nego samo pješčani sat.Ne završi kreiranje xml-a i moram zatvoriti program.
Samo da znaš da sam postavio onu funkciju i pozivam je sa ovom komandom:
Dim NazivA as string
NazivA=Rs2!NazArt
NazivA=Naziv_Art(NazivA)
Miro
↑  ↓

#12 12.07.2011 14:00
miro35 Van mreze
Clan
Registrovan od:05.01.2009
Postovi:608


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Kad stavim i na else onda javi grešku na:
Dim NazivA as string
NazivA=Rs2!NazArt
NazivA=Naziv_Art(NazivA)
Miro
↑  ↓

#13 12.07.2011 14:26
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Postovi:10,612


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
ovo je dimenzionisanje variable i mozes staviti i na sam pocetak tvoje procedure i moze se dimenzionisati samo jednom.
Mozda imas 2 puta pa ti javlja gresku.
Dim NazivA as string
Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
↑  ↓

#14 12.07.2011 14:27
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Postovi:10,612


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Ako hoces zakaci svoj primjer sa qryIspisIzdFiskal i tabelama koje idu u ovaj sql i ovaj kod gore pa cu ja to prepraviti.
Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
↑  ↓

#15 12.07.2011 15:17
miro35 Van mreze
Clan
Registrovan od:05.01.2009
Postovi:608


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Evo primjer sa formom i stavio sam bez tvoje funkcije.Znači sad ovaj primjer kreira xml fajl samo stavi u code svoju putanju.

Prilozi:
Informacije o tipu datoteke za:rar  IspraviNaziv.rar
Preuzimanja:297
Velicina datoteke:41.92 KB


Miro
Ovaj post je ureden 2 puta. Posljednja izmjena 12.07.2011 15:40 od strane miro35. ↑  ↓

#16 12.07.2011 15:54
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Postovi:10,612


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Prvo te moram pohvaliti kako si predocio primjer.
Sve je bilo tu nista nisam morao desifrovati.
Dakle ja sam pogrijesio jer je petlja bila beskonacna zato sto sam u njoj uzeo i prazno mjesto a ponovo ga dodavao.
Mozda ****lje dodati doljnj crtu.
Ako hoces mozes to promijeniti.
Poziv je isti samo je procedura malo promijenjena.

Poziv:
PreuzmiIzvorni kd (Visual Basic):
  1. Do While Not rs2.EOF
  2. Dim NazivA As String
  3. NazivA = rs2!NazArt
  4. NazivA = Naziv_Art(NazivA)
  5.  
  6.  If (rs2!DS_VALUEBroj > 0) Then
  7.  Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & NazivA & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "DS_VALUE" & "=" & """" & rs2!DS_VALUEFiskal & """" & " " & "DISCOUNT=""True"" " & "/>" & vbCrLf
  8. Else
  9. Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & NazivA & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "/>" & vbCrLf
  10. End If
  11.  
  12. rs2.MoveNext
  13.  
  14. Loop

Proceduru stavi u neki modul ili u ovaj isti ispod tvog koda.
PreuzmiIzvorni kd (Visual Basic):
  1. Function Naziv_Art(NazivASrtikla As String)
  2. Dim I As Integer
  3. Dim Pozicija As Integer
  4. Dim Duz_Art As Integer
  5.  
  6. Const Znak = ""
  7.  
  8.  
  9. '-------------------------------
  10. 'Duzina teksta u nazivu artikla
  11. 'Moze se postaviti kao konstanta
  12. Duz_Art = 38
  13. '------------------------------
  14.  
  15. For I = 33 To 47
  16. Izmjena1:
  17. Pozicija = InStr(1, NazivASrtikla, Chr(I))
  18.      If Pozicija > 0 Then
  19.      If I <> 44 Or I = 46 Then
  20.      NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Pozicija - 1) & " " & Mid(NazivASrtikla, Pozicija + 1)
  21.      GoTo Izmjena1
  22.      End If
  23.      End If
  24. Next I
  25.  
  26. For I = 58 To 63
  27. Izmjena2:
  28. Pozicija = InStr(1, NazivASrtikla, Chr(I))
  29.      If Pozicija > 0 Then
  30.      NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Pozicija - 1) & " " & Mid(NazivASrtikla, Pozicija + 1)
  31.      GoTo Izmjena2
  32.      End If
  33. Next I
  34. If Len(NazivASrtikla) > Duz_Art Then
  35.  NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Duz_Art - 1) & "."
  36. End If
  37.  
  38. Naziv_Art = NazivASrtikla
  39. End Function

Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
↑  ↓

#17 13.07.2011 08:37
miro35 Van mreze
Clan
Registrovan od:05.01.2009
Postovi:608


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Ma ovo je odlično.Hvala na pohvalama za primjer.Nego kad već imam ovaj primjer,najbolje će biti da ja na ovaj primjer dodam još ovu funkciju za provjeru naziva i još onu što si prije pravio za provjeru da li je račun ispisan na fiskalni uređaj.To je ona funkcija kad čita iz .OUT datoteke.Tako da ćemo imati onda kompletiran primjer za ispis računa na HCP uređaje.Sad neznam samo u koju temu da to ubacimo?
Miro
↑  ↓

#18 13.07.2011 09:26
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Postovi:10,612


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Hehe ti si kreator ovoga pa sam odluci. Nemam ni ja neku odju.
Mozda u novoj temi... neznam?
Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
↑  ↓

#19 13.07.2011 09:54
miro35 Van mreze
Clan
Registrovan od:05.01.2009
Postovi:608


Predmet:Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Ma najbolje u gotova rješenja za fiskalne uređaje.To će biti primjer za HCP uređaje.Danas ću to pokušat dovršiti.
Miro
↑  ↓

Stranice (2):1,2


Sva vremena su GMT +02:00. Trenutno vrijeme: 1: 45 am.