BiH



#16 20.01.2012-14:36
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Problem sa logiranjem
Neznam jesil ovo gore probao ali htio sam napomenuti kako bi to sve trebalo napraviti.
Vidim da imas ovaj klas moful kao moj ili je moj.
Da napomenem da u bilo kom programskom jeziku ako programiras pa napravis gresku koju nisi presreo program pada.
Znaci rusi se.
Zato je bitno presresti sve greske?
Ja uz to imam nisz procedura jos.
Imam i tabelu gresaka kao i tabelu vrsta upozorenja.
Ima takav primjer negdje i na forumu sa obrazlozenjem.
Imam proceduru koja se zove GreskaZ sa ulaznim parametrom broja greske.

Sada kada pisem procedure onda pisem:
on eror goto greska

na dnu procedure imam
Greska:
GreskaZ(Err.number)

Znaci pozivam proceduru greskaZ kojoj prosljedjujem broj greske.
Procedura trazi gresku u tabeli pa ukoliko je ne nadje onda izbacuje err.number i err. deskription
te to zapisuje u drugu tabelu sa imenom objekta na kojem se pojavila.
Tako kada poslije dodjes i pregledas svoj app. vidjet ces sve gde se greske javile a ti ih nisi predvidio.
Naravno ovo mozes napraviti da ti salje i emailom.

Na svim formama imas dogadjaj
Private Sub Form_Error(DataErr As Integer, Response As Integer)
GreskaZ(dataerr)
Response = 0
End Sub

Znaci ovo na svakoj formi treba uraditi.
Presresti greske ako se dogode.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 18.10.2019-10:33.