BiH



#1 02.02.2012-15:31
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Zastita aplikacije gdje grijesim
Pozdrav
Ne razumijem gdje sam pogrijesio, ne cita mi kontrolni broj za registraciju baze a radio sam po primjeru http://www.icentar.ba/...amp;q=zastita

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  test.rar
Preuzimanja: 136
Veličina: 106.16 KB


Srdačan pozdrav
↑  ↓

#2 02.02.2012-21:08
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Sve radu kako valja.
Napravi novu MDB.
U nju prenesi samo ovaj modul ModZastita.
Napravi jednu formu na kojoj ce biti dva text polja i jedan komandni taster.
Prvo polje neka se zove KorBroj.
Drugo polje neka se zove RegBroj.
Na komandnom tasteru opisi na on klik ovaj kod:

Private Sub Command4_Click()
Me.RegBroj = Kljuc(Me.KorBroj)
End Sub

Sada kada pokrenes u polje kor broj upises broj koji si dobio od korisnika odnosno u tvom slucaju to je broj sa tvoje forme koji si ti i napisao da se salje sms.
Kliknes na komandni taster i dobit ces u polju regBroj broj koji trebas sada upisati u tvoju dformu za registraciju.

Znaci ova ti mdb sluzi samo za generisanje broja kada dobijes od korisnika broj
Pozdrav
↑  ↓

#3 02.02.2012-21:26
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Sad si me zbunio skroz radio sam po tvom primjeru onom sa satringom npr string 121322312334134 i kodiranje ono sa kljucem kojeg ja citam kod sebe nakon sto dobijem od korisnika registraciski onaj broj sto je sifriran. Da sad radim nanovo ovo sto si mi opiso da li dobijam istu proceduru dalje za registraciju onda? U zurbi sam sa ovom aplikacijom moram je veceras poslati a ne bi htio da ne bude zasticena
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#4 02.02.2012-22:37
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Sad sam odrado po ovom primjeru i shvatio sam sta sam dobio ustvari kljuc koji ja treba da posaljem korisniku, ali ja imam bazu veec taj primjer odradjen kod ssebe gdje mi se baza zove kljuc i kad mi korisnik poslje broj too jest broj generisem njega saljem uzvratni sms sa kljucom. To je sve ok ali nisam mozda gor dobro objasnio problem je sto nece da mi ocita taj broj koji korisnik treba da vidi kod sebe ono sto treba da posalje meni... Poslo sam zakacen primjer dojnji tekst mjesto mi ne cita nikako a to ustvari korisnik treba da vidi i posalje meni
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#5 02.02.2012-22:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Ocjena: Ocjena:0 Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Kod mene radi sve kako valja.
samo sto sam napravio jos ovu formu za generisanje kljuca i isprobao i sve radi.
Pozdrav
↑  ↓

#6 02.02.2012-22:44
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
hmm pa jel moguce sto sam na laptop instalirao win 7 a arhivirao podatke a koristio sam XP ?
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#7 02.02.2012-22:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Da nije zbog boje pa nevidi se.
Stavio si crnu boju polja.
Evo vidi.

Ikona prilozene slike:
reg.png
Tip fajla: Informacije o fajlu: png png
Preuzimanja: 157
Veličina: 9.46 KB
Veličina slike: 405 x 263 Pixels


Pozdrav
↑  ↓

#8 02.02.2012-23:24
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Nije pokusao sam mjenjat jednostavno ga ne loud-a Disappointed
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#9 03.02.2012-00:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Zaustavi app ovdje pa vidi sta pise u memorijskoj lokaciji.
Private Sub Form_Load()
Dim SerBrDiska As String
SerBrDiska = GetDiskData(vbDriveSerialNumber)
Me.InstBroj = Kodiranje(SerBrDiska)
End Sub
Pozdrav
↑  ↓

#10 03.02.2012-00:08
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Da budem iskren ovo ne znam da uradim ?''
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#11 03.02.2012-00:14
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
nasao sam gdje mi je taj kod ali sad ne znam dalje gdje da ocitam to iz memorijske lokacije
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#12 03.02.2012-10:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Aha nije problem.
Ovako:
Me.InstBroj = Kodiranje(SerBrDiska)
Lijevo od ovog Koda Klikni na vertiklanu traku i naj njoj ce se pojaviti kruzic a red ce biti obiljezen crveno smedjom bojom.
Sada pokreni formu ividjet ces da ce kod pri izvrsenju stati na to mjesto.
prelaskom misem preko memorijskih koje se nalaze prije mjesta zaustavljanja koda citas njihove vrijednosti.
znaci samo dodjed misem na memorijsku SerBrDiska i vidjet sec ima li kakva vrijednost.
Za nastavak izvrsenja mozes pritisnuti F8 i ides samo jedan korak tj. jedan red izvrsenja koda a sa F5 izvrsva se cio kod.

Ako opet bude nejasno samo reci.
Ima i drugih nacina za objasnjenje.
Pozdrav
↑  ↓

#13 03.02.2012-16:28
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Ako sam dobro uradio meni poakze slijedece: SerBrDiska ="" ovo samo sa navodnicima znaci kad predjem misem preko SerBrDiska pokaze mi naziv samo sa navodnicima i znakom jednako.
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#14 03.02.2012-16:38
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,992


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Dobro si ti to uradio.
Sad zaustavi ovdje:
erBrDiska = GetDiskData(vbDriveSerialNumber)
I vidi sta ti pokazuje u ovome:
vbDriveSerialNumber

Mislim da ovo nemoze procitati tj. broj diska.
Ako im u ovoj variabli neki broj od 0 do 2 onda kreni sa F8 korak po korak u ovu proceduru koja se zove:
GetDisk i prati variable.
Vjerujem ja da ces ti to naci.
Ima i drugih procedura za ser. br. diska.
Pozdrav
↑  ↓

#15 03.02.2012-18:40
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Zastita aplikacije gdje grijesim
Posto stvarno ne znam sta trazim moras mi pomoci na sta da se baziram stvarno ne znam a ako ima druga procedura za registraciju ako mozes da mi prikacis da probam s njom jer sumnjam da je do sistema mi, na kompjuteru mi je XP cita normalno, dok sam na laptopu imo Xp radilo je takodje posaljem jednom kolegi na provjeru bazu nije mu citalo kod njega mislim da je vista bila, Sad prije par dana dize sebi win7 na laptopu sad ni kod mene nece da cita, takodje sinoc jednoj prijateljici posaljem ima win 7 na pc isto joj ne cita a kod tebe kazes da normalno
Srdačan pozdrav
↑  ↓

Stranice (5): 1, 2, 3, 4, 5


All times are GMT +01:00. Current time: 15.11.2019-00:53.