BiH



#1 20.12.2013-12:09
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Uvoz Slika ...
Pozdrav!
Dugo se spremam napraviti dodatak mojoj ranije napravljenoj bazi, ali nikako se nisam do kraja upustio u to. Naime radi se o delu koji se bavi uvozom slika. Do sada se nisam bavio uvozom slika, njihovim kopiranjem, kreiranjem foldera i putanja slika itd. To mi je skroz novo. Probao sam da iskoristim neke gotove primere ali nije išlo kako bi trebalo. Znam da nije lepo tražiti gotova rešenja. Ja sam uradio dokle sam znao i onako kako sam zamislio u funkcionalnom smislu, opisao sam u formi frmSLIKE_UNOS. Inače, startuje se forma frmSUBJEKT_cont_1, pa klik na polje SUBJEKT, pa opet klik na polje SUBJEKT u sledećoj formi i u sledećoj formi klik na polje SUBJEKT otvara se forma frmSLIKE_UNOS. Ako bude postojala volja da mi pomognete, dalje bih imao molbu za editovanje slika, pravljenja arhiva izbrisanih itd. Poslao sam samo deo baze, koja inače ne bi trebala biti zahtevna osim u ovom delu. Obzirom da pomalo razmišljam o tome da nešto uradim sa mojom ranijom aplikacijom u smislu da kao bazu implementiram MSSQL, možda da ova aplikacija bude povezana na MSSQL i da dobijem uputstva, sugestije itd, kako da to uradim. Unapred se zahvaljujem na svakoj pomoći!

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  MOZE_ BITI.zip
Preuzimanja: 132
Veličina: 49.67 KB

↑  ↓

#2 20.12.2013-14:26
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Neznam jesil ovo skinuo pa pogledao

Nisam jos pogledao tvoj primjer ali mislim da ce ti taj primjer iz arhive pomoci.
Pozdrav
↑  ↓

#3 20.12.2013-17:12
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Citat:
Kako bih hteo da ovo funkcioniše? Da se uveze slika (USB, CD). Da se na dugme UPIS putanja upiše u polje putanja u tabeli tblSLIKE, a da se PUTANJA upiše u formi(\\192.168.1.1\SLIKE\001\01\01\broj slike - IP adresa\BROJ SUBJEKTA \BROJ LOKACIJE\BROJ OBJEKTA\BROJ SLIKE). Čita ih iz polja na vrhu forme. Broj slike bio bi u formatu 00 i dodelio bi se prilikom klika na dugme UPIS. Broj slike prilikom upisa dodelio bi se i nazivu fajla uz dodatak ekstenzije. Ujedno bi se upisali u tblSLIKE i sadržaji polja NAPOMENA i NAZIV. U polju KRAJNJA PUTANJA n formi prikazati dodeljenu putanju.

Sta ti znaci ovo 192.168.1.1?
Jeli ovo IP adresa compa na kome se to obavlja te od te ip pravis dir.
Ako je i tako opet nedostaje disk .
Onda bi trebalo biti C:\192.168.1.1\itd..
Pojasni ovo malo bolje

samo da napomenem da nemoras ovu hijerarhiju praviti na disku jer sve imas zapisano u bazi tako da slike cak mogu biti u jednom dir sve i opet da se zna od cega je sta.
Citat:
Broj slike prilikom upisa dodelio bi se i nazivu fajla uz dodatak ekstenzije

dali bi ovo korisnik unosio ili automatski odnosno kodom.
Ako je kodom pojasni malo bolje i daj neki primjer.
Citat:
U polju KRAJNJA PUTANJA n formi prikazati dodeljenu putanju

Putanju treba upisivati u bazu ali nije neophodno da je vidi korisnik.
Cak je bolje da je nevidi.
Ali ja ovdje vidim dvije putanje.
Ja to vidim ovako:
Imas na stiku slike
Kada kliknes ucitaj sliku otvori se dialog box te odaberes sliku sa stika.
Ista se prekopira na disk na tacno odredjenoj putanji te se linkuje u prozor slika.
Pozdrav
↑  ↓

#4 20.12.2013-18:02
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Pogledao sam onaj primer. Javlja mi poruku da nedostaje VBA332.dll. E sada da pojasnim. 192.168.1.1 treba da je IP adresa gde će e snimiti slike. Ako je pravilno kako si napisao C:\192.168.1.1\itd.., nisam znao, u redu.
Mislio sam da hijerarhija bude radi preglednosti Jasno mi je da je putanja zapisana u polju tabele tblSLIKE, tako da može biti sve u jednom folderu.
Što se tiče upisa ekstenzije, da pojasnim. Slika treba da zadrži ekstenziju (jpg, bmp) koju je imala, ali da se umesto naziva koji je imala na stiku, dodeli broj slike sa ekstenzijom koju je imala i tako se snimi u foldere.
Što se tiče putanja jedna je putanja sa stika, a druga je putanja koja će biti C:\192.168.1.1\itd. Samo da se prikaže bez mogućnosti da se nešto menja.
↑  ↓

#5 21.12.2013-18:39
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
evo.
Samo nemoj u nazivima da koristis znake navoda, da nebih i za to pravio kod.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  MOZE_ BITIzxz.zip
Preuzimanja: 157
Veličina: 60.23 KB


Pozdrav
↑  ↓

#6 22.12.2013-22:09
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Pozdrav!
Sinoć stigoh da pogledam, a danas sam detaljnije probao urađeno rešenje i pokušao nešto dalje. Razdvojio sam kod, tako da se iz brovsera samo upisuje putanja slike sa stika (ili nečeg drugog) u polje PUTANJA. Na dugme UPIS ostavio sam drugi deo koda i dodao kod za snimanje polja (sva polja su nevezana). Tada se putanja na kojoj će biti fajl sa slikom upiše u polje PutanjaD i prikazuje se u MsgBox (kada završim program, za vreme testiranja kolege neka se opredele da li im ovo prikazivanje putanje treba ili ne). Ovo bih te molio da pogledaš - kako sam razdvojio kod, da li je to dobro ili ne.
Vidim da se u kodu spominje IP adresa, to nisam skontao a i ne upisuje se u putanju.

Preko forme frmPREGLED_NA_FORMI otvara se forma Form1, gde treba da se prikazuju slike: subjekta, lokacije i objekta. Na forumu nisam našao kako da dugmadima sledeći i prethodni ograničim prikaz prvog i poslednjeg, kao i ako da kod učitavanja ne prikazuje sliku od ranije (prvu).
Zahvaljujem se na trudu, sada sam nešto konkretno i skontao vezano za rad sa slikma.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  MOZE_ BITI_1.rar
Preuzimanja: 154
Veličina: 243.62 KB

↑  ↓

#7 22.12.2013-22:47
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Ja sam ti stavio ime compa umjesto IP compa a kod sam napravio i za IP compa za slucaj da se predomislis.
Po meni i jedno i drugo ima smisla ako postoji mreza pa snimas slike sa drugih racunara u mrezi ovako nisam dokucio zasto ti treba.
Po meni sve ove sline putanje se mogu cuvati u bazi odnosno i imas ih u bazi ali eto mozda nisam ni dokucio do kraja.

evo ti ovaj kod malo prepravljen.
Posto si dodao i dir slike nece napraviti dir.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Command12_Click()
  2.  Dim PutanjaD As String
  3.  Dim I As Integer, Imek(4) As String
  4.  Dim P
  5.    
  6.     Imek(0) = "C:/" & ImeCompa
  7.     Imek(1) = "SLIKE"
  8.     Imek(2) = Me.SUBJEKT.Column(1)
  9.     Imek(3) = Me.LOKACIJA.Column(1)
  10.     Imek(4) = Me.OBJEKT.Column(1)
  11.  
  12.     For I = 0 To 4
  13.         PutanjaD = PutanjaD & Imek(I) & "/"
  14.         ''MsgBox PutanjaD
  15.        P = Dir(PutanjaD, vbDirectory)
  16.         ''MsgBox P
  17.        If P = "" Then
  18.         MkDir PutanjaD
  19.         End If
  20.     Next I
  21.  
  22.     PutanjaD = "C:/" & ImeCompa & "/" & "SLIKE" & "/" & Me.SUBJEKT.Column(1) & "/" _
  23.     & Me.LOKACIJA.Column(1) & "/" & Me.OBJEKT.Column(1) & "/" & Me.BROJSLIKE & Right(PUTANJA, 4)
  24.     MsgBox PutanjaD
  25.     FileCopy PUTANJA, PutanjaD
  26.     Me.PutanjaD = PutanjaD
  27.     Call upisi2
  28.    
  29. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#8 23.12.2013-22:48
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Pozdrav i hvala na brzom odgovoru!
Mislim da se nismo razumeli? IP adresu sam hteo, da mi se na računaru sa određenom IP adresom snime sve slike i putanja do njih (sa svim folderima kako si i uradio). Dakle, da se sa bilo kog računara slike snime na računar sa IP adresom npr 192.168.1.1.
↑  ↓

#9 03.01.2014-10:27
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Pozdrav za sve na forumu i svima sretna Nova 2014. godina. Nastavio sam dalje sa radom na ovom programu, koristio rešenja sa foruma ali nisam uspeo naći a ni uraditi snimanje slike na određenu putanju ali na računar sa IP adresom (nekom). Molio bih za pomoć!
↑  ↓

#10 03.01.2014-11:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Citat:
Pozdrav i hvala na brzom odgovoru!
Mislim da se nismo razumeli? IP adresu sam hteo, da mi se na računaru sa određenom IP adresom snime sve slike i putanja do njih (sa svim folderima kako si i uradio). Dakle, da se sa bilo kog računara slike snime na računar sa IP adresom npr 192.168.1.1.

Vidis sto si ovo nasao.
Ja sam ti npravio kod da ti snima na racunar na kojem je app. i umjesto ip nasao sam ime compa.
E sad moras malo bolje pojasniti.
Vjerovatno ti hoces da ti snima sa svih racunara na odredjeni comp u mrezi i na putanji koju si prije naveo.
Kada sam pravio ja sam pretpostavljao da ti hoces da pribiljezis sa kog je compa upisana slika.
Dali ti je bitna samo putanja ili bas mora biti IP to neznam.
Racunari se u mrezi mogu pozivati samo imenom racunara a nije nuzna ip.
Sad ti tacno napisis sta hoces.

Jeli to zapisivanje a vise app. na server kao sto sam opisao.

Mada kao sto sam gore negdje naveo. Nije praksa pracljenja direktorija da bi isklasirao podatke.
Za to sluzi baza i u njoj moze sve to pribiljeziti.
Pozdrav
↑  ↓

#11 03.01.2014-14:37
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Hteo sam sa više FE, na računar gde se nalazi BE.
↑  ↓

#12 03.01.2014-15:41
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Aha pa samo popravis prvi dio moje procedure koja cita ime compa.
Umjesto toga stavis putanju linka tabela odnosno putanju do Be baze.
Sad nisam u mogucnosti to popraviti zurim.
Ako ne uspijes veceras sam tu.
Pozdrav
↑  ↓

#13 03.01.2014-17:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Evo ti procedura umjesto stare uvozslike.
Samo je zamijeni ovom.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Uvoz_slike_Click()
  2.  
  3.  Dim fd As FileDialog
  4.  Dim PutanjaD As String
  5.  Dim I As Integer, Imek(3) As String
  6.  Dim P
  7.     Set fd = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
  8.     Dim vrtSelectedItem As Variant
  9.     With fd
  10.         .Filters.Clear
  11.         .Title = "Pronai sliku"
  12.         .Filters.Add "All files", "*.*"
  13.         .Filters.Add "Images", "*.gif; *.jpg; *.jpeg", 1
  14.         If .Show = -1 Then
  15.             For Each vrtSelectedItem In .SelectedItems
  16.                  slika.Picture = vrtSelectedItem
  17.                  Putanja = vrtSelectedItem
  18.             Next vrtSelectedItem
  19.         Else
  20.         End If
  21.     End With
  22.     PutanjaD = PutanjaB
  23.     Imek(1) = Me.SUBJEKT.Column(1)
  24.     Imek(2) = Me.LOKACIJA.Column(1)
  25.     Imek(3) = Me.OBJEKT.Column(1)
  26.  
  27.     For I = 1 To 3
  28.         PutanjaD = PutanjaD & Imek(I) & "\"
  29.         P = Dir(PutanjaD, vbDirectory)
  30.         If P = "" Then
  31.         MkDir PutanjaD
  32.         End If
  33.     Next I
  34.     Set fd = Nothing
  35.     PutanjaD = PutanjaD & Me.BrojSlike & Right(Putanja, 4)
  36.     FileCopy Putanja, PutanjaD
  37.     Me.PutanjaD = PutanjaD
  38. End Sub

ovu proceduru stavi u modul
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function PutanjaB()
  2. Dim Db As Database
  3. Dim Rs As Recordset
  4. Dim Putanja As String
  5.  
  6. Set Db = CurrentDb
  7. Set Rs = Db.OpenRecordset("SELECT database from MsysObjects WHERE Database<>Null")
  8.  
  9. If Rs.RecordCount > 0 Then
  10. Putanja = Rs.Fields(0)
  11. Do
  12. Putanja = Mid(Putanja, 1, Len(Putanja) - 1)
  13. Loop While Right(Putanja, 1) <> "\"
  14. PutanjaB = Putanja
  15. End If
  16. End Function

Pozdrav
↑  ↓

#14 04.01.2014-11:05
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Ovo radi upravo onako kako sam hteo. Ja sam probao prethodni kod da modifikujem da snima sliku na zadatu lokaciju, ali mi je uvek javljao grešku. Kako da tvoj prethodni kod (od 22.12.) modifikujem da snima na IP adresu (na neki drugi računar) u mreži.
Imek(0) = "\\192.168.0.14"
Imek(1) = "tabele"
Imek(2) = Me.SUBJEKT.Column(1)
Imek(3) = Me.LOKACIJA.Column(1)
Imek(4) = Me.OBJEKT.Column(1)
For I = 0 To 4
PutanjaD = PutanjaD & Imek(I) & "\"
P = Dir(PutanjaD, vbDirectory)

Uvek mi iskoči na P = Dir(PutanjaD, vbDirectory)

Veliko hvala i pozdrav!
↑  ↓

#15 04.01.2014-19:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,979


Subject: Re: Uvoz Slika ...
treba da ide
for i=1 to 4
jer je umek(0) u stvari ime kompa odnosno ip compa i nemoze kreirati dir.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 17.10.2019-17:05.