BiH



#1 14.05.2019-20:48
lon wolf Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.05.2019-20:32
Komentari: 2


Subject: vba for access
Imam vrlo konkretan problem, pa bih molio za istu takvu pomoc, ako je to u redu. Naime, radim na izradi jedne DB u MS Access-u, koristeci VBA, a kako su moja iskustva u VBA skromnija nego u nekom drugom programskom jeziku, neophodna mi je pomoc.
Potrebno mi je da na jednom polju na formu unesem podatak koristeci bar-kod skener (sa neke liste), da se izvrsi provera da li uneti podatak sadrzi 10 karaktera, te da li je vec unet u DB (ako jeste da se ne dozvoli ponovni unos), ako nije da se upise i da fokus dobije isto to polje za novi unos, takodje bar-kod skenerom. Prakticno, za onog ko radi taj posao, to bi znacilo samo kontinualno koriscenje bar-kod skenera.
Nadam se da sam bio prilicno jasan i da ovo nije previse. U svakom slucaju, unapred zahvalan.
↑  ↓

#2 14.05.2019-21:37
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,653


Subject: Re: vba for access
Moze se to napraviti ali imam ja tu par pitajna :
1.Koja je vrsta bar koda dali je USB,PS2,RS232
2.Koi su tabeli i polja koi imas u databazi

Najlakse bi bilo ado postvis primer pa da vidimo gde si zapeo.

Za provera broj karaktera u VBA ti je naredba LEN
pr.
Dim br as Variant
br=LEN(Text1)
Msgbox br
↑  ↓

#3 14.05.2019-22:09
lon wolf Offline
Clan
Registrovan/a od: 14.05.2019-20:32
Komentari: 2


Subject: Re: vba for access
U prvom redu, hvala na brzom kontaktu.
Nisam siguran za vrstu bar koda (sutra cu proveriti), ali i ne znam da li je to i bitno, jer ja samo hocu da kad se polje na formu popuni ciframa (generisanim sa citacem) odmah i upise u slog, polje ocisti i ponovo dobije fokus za sledeci unos (automatski), bez klikova misem, enter-a i drugih tastera.
Polje u bazi je Text i u Input Mask je limitirano na maksimalno 10 karaktera
↑  ↓

#4 15.05.2019-09:54
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,653


Subject: Re: vba for access
Bitno je kakav je citac.drukcije je procedura ako je USB ili PS2 ili ako je RS232
Nije dobro pole u kojoj upisujes podatak da ga limitiras u karaktera , sta ako sutra ucitas EAN 13 barkod onda ce program izbaciti greska .
Isto moras znati da svaki barkod ima Setup i on se setira prema potrebama , na primer kakav ce biti Prefix, i dali ce biti, onda ide Sufix , dali ce biti i dali ce biti vise sufixsa i tako dalje .

Da bi se napravila procedura ispravna moraju se znati svi parametri i podesavajna barkodcitaca.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 15.10.2019-13:32.