BiH



#16 17.03.2011-12:16
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Nisam se naljutio, neuredno je zato što sam probavao razne kombinacije pa sam ih samo isključivao kad završim ja to sredim.
A što se tiće godine to moram vidjeti sa ljudima koji to rade pa ako bude trebalo uzimat ću i godinu, ali u obrascu koliko se sjećam ima datum isplate ili nešto slićno pa ću vjerovatno u tabeli dodati polje za datum isplate jer se nemora uraditi isti dan.

imam još jedno pitanje za pozivanje tvoje funkcije uspori shell stalno mi javlja gresku,

UsporiShell Db_Putanja & "\pkzip " & Db_Putanja & "\" & ime & ".zip " & Db_Putanja, vbHide

UsporiShell Db_Putanja & "\" & pkzip.exe & " " & ime & ".zip " & Db_Putanja & "\" & ime & ".xml", bHide
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#17 17.03.2011-12:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,989


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Uf moras mi dati link gdje se nalazi ta kako kazes moja funkcija hehe.
Datum isplate bi morao biti jer dok predjes u novu godinu nece valjati.
Samo pazi datum isplate bukvalno znaci dan kada se dobije placa a nama treba datum za koji mjesec i koju godinu.
Ako je datum u okviru mjeseca i godine (dan nije bitan) za koji se vrsi isplata onda ok.

switch Spoiler:

Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.03.2011-12:42 od strane zxz. ↑  ↓

#18 17.03.2011-15:23
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Citat od zxz:

Samo pazi datum isplate bukvalno znaci dan kada se dobije placa a nama treba datum za koji mjesec i koju godinu.
Ako je datum u okviru mjeseca i godine (dan nije bitan) za koji se vrsi isplata onda ok.

switch Spoiler:
koliko sam ja upoznat sada u bankama nedaju prenos ld (ili place na račun uposlenika ako nisu upoceni nazovi po starom doprinosi), mada to moram još provjeriti znaći ipak bi ovaj datum isplate bio ok.

a odgovor na drugi dio

Prvo nemij se folirati jer ja nemam pojma koko ti koristiš ovaj "spojler"(kako ti kažeš HEHE..), a i ovaj link se nalazi na XML po zadanoj shemi (a link nezam ovdje koristit)druga sranica
Pozdav,

Nedim
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.03.2011-15:25 od strane nzuko. ↑  ↓

#19 17.03.2011-16:23
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,989


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Citat:
UsporiShell Db_Putanja & "\pkzip " & Db_Putanja & "\" & ime & ".zip " & Db_Putanja, vbHide

uff jedva nadjoh.
Nemoze biti do nje nevjerujem ako si sve kopiram.
E sad neznam imas li zip file na istom mjestu gdje i app.
Napisi i sta odgovori koja je greska.
switch Spoiler:

Pozdrav
↑  ↓

#20 17.03.2011-16:38
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Ma pusti me bogati, i onako vise nemogu da se snađem sa ovim softverima dostami ih je i preko glave...

a za zip file, on se nalazi gdje je aplikacija, a grešku javlja ovu tvoju iz procedure, ma interesuje me ova sintadsa jeli dobro napisna, a i ako nemoze nema veze pokazaću im kako da ga zapakuju iz win-a

a hvala za spojler

vidimo se većeras(čujemo) sad odoh za ostalim dnevnim obavezama( djeca, žena, kuće,poso)
Pozdav,

Nedim
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.03.2011-16:40 od strane nzuko. ↑  ↓

#21 17.03.2011-16:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,989


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Nakaci cijeli kod kad stignes.
Nema zaobilazenja ni izvlacenja.
Nastavljamo veceras drugu smjenu.
Pozdrav
↑  ↓

#22 17.03.2011-19:19
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: sql upit u VBA-modu
evo koda za usporishell
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Option Compare Database
  2. Option Explicit
  3.  
  4.    
  5.    
  6.       Public Declare Function OpenProcess Lib "kernel32" (ByVal dwDesiredAccess As Long, ByVal bInheritHandle As Long, ByVal dwProcessId As Long) As Long
  7.       Public Declare Function WaitForSingleObject Lib "kernel32" (ByVal hHandle As Long, ByVal dwMilliseconds As Long) As Long
  8.       Public Declare Function CloseHandle Lib "kernel32" (ByVal hObject As Long) As Long
  9.    
  10.       Public Const SYNCHRONIZE = &H100000
  11.    
  12.       Public Const INFINITE = -1&
  13.  
  14.       ' Usporava shel
  15.  
  16.       ' to finish, hiding while we wait.
  17.  
  18.       Public Sub UsporiShell(ByVal program_name As String, ByVal window_style As Integer)
  19.  
  20.       Dim process_id As Long
  21.  
  22.       Dim process_handle As Long
  23.      ' Start the program.
  24.      On Error GoTo ShellError
  25.      process_id = Shell(program_name, window_style)
  26.      On Error GoTo 0
  27.  
  28.           ' Wait for the program to finish.
  29.  
  30.          ' Get the process handle.
  31.  
  32.          process_handle = OpenProcess(SYNCHRONIZE, 0, process_id)
  33.  
  34.           If process_handle <> 0 Then
  35.  
  36.               WaitForSingleObject process_handle, INFINITE
  37.  
  38.               CloseHandle process_handle
  39.  
  40.           End If
  41.  
  42.           Exit Sub
  43.  
  44. ShellError:
  45.  
  46.           MsgBox "Error starting task " & _
  47.             " program_name & vbCrLf " & _
  48. " Err.Description , vbOKOnly Or vbExclamation, " & _
  49.                 "Error"
  50.         End Sub
a ovo je sa dugmeta na formi

DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Private Sub Command7_Click()
  2. Dim g As Integer, d As String, Mjesec1 As String, firma As String, ime As String
  3. g = Year(Now())
  4. firma = DLookup("[Statisticki broj]", "tpreduzece", "Sifra_preduzeca = " & Forms!test!SifraFirme)
  5. d = Len(Forms!test!Mjesec1)
  6. If d = 1 Then
  7. Mjesec1 = "0" & Right(Str(Forms!test!Mjesec1), 1)
  8. Else
  9. Mjesec1 = Str(Forms!test!Mjesec1)
  10. End If
  11. ime = firma & "_" & Mjesec1 & g
  12. UsporiShell Db_Putanja & "\" & pkzip.exe & "  " & ime & ".zip " & Db_Putanja & "\" & ime & ".xml", vbHide
  13. 'UsporiShell putanjafajla & "\pkzip " & PutZipa & "\" & ImeFajla & ".zip " & PutZapisa, vbHide
  14. End Sub


ovdje sam pravio ime file-a, valjda je to ok
Pozdav,

Nedim
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.03.2011-19:21 od strane nzuko. ↑  ↓

#23 17.03.2011-20:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,989


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Opsti oblik:
UsporiShell PutanjaappZipa & "\pkzip " & Util.PutZipaZipa & "\" & ImeFajla & ".zip " & PutZapisaFilea, vbHide

da pretpostavimo da ti je sve na jednom jestu i mdb i xml i pkzip exe.
Sto znaci da se sve nalazi na putanji Db_Putanja.
To je procedura koja nalazi putanju mdb.
--------------------------------------------------
-----------
firma = DLookup("[Statisticki broj]", "tpreduzece", "Sifra_preduzeca = " & Forms!test!SifraFirme)

U firma imas dimo imena filea
Cijelo ime:
Dim Ime filea
ImeFilea=firma & & mjesec1
Dim app_Path

app_Patth=Db_Putanja
Znaci sad u app_path imas putanju do dir gdje se sve nalazi.
i sad sve da sklopimo:
UsporiShell app_path & "pkzip " & app_path & ImeFajla & ".zip " & app_path & ImeFajla & ".XML" , vbHide
To bi u shelu izgledalo ovako ako se to napr nalazi na putanji C:\Mojabaza
C:\Mojabaza\pkzip C:\Mojabaza\pojeime.zip C:\Mojabaza\mojeime.xml
ovo trebas dobiti.

Provejri samo sta ti vraca procedura db_Putanja
jeli vraca:
C:\Mojabaza
ili
C:\Mojabaza\
ako vraca ovo drugo onda je ok.
A ako vraca prvo onda trebas jos dodati izmedju \
Ali prvo provjeri.
Pozdrav
↑  ↓

#24 17.03.2011-21:38
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
Db_putanja vraća ovo drugo, ali opet neće javlja istu gresku.
Evo zakaćio sam bazu pa ako mozes pogledati, usporishell se nalazi umodulu pakovanje
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#25 17.03.2011-22:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,989


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
tako je kad na vrhu modula nemas ono

Option explicit
a lose kucas ko i ja mozda samo niansu bolje.
Citat:
Dim app_Path
app_Patth = Db_Putanja
imefajla = firma & "_" & Mjesec1 & g
UsporiShell app_Path & "pk

app_path i
appPatth

ma dobro samo jedno t viska.

To je jedna stvar a druga je sto shell ne podrzava ime filea vece od 8 karaktera a ko je vece ime onda se pise napr. 1234567789.xml--->123456~1.xml
123456~1-->ukupno 8 karaktera
ako imas 2 filea koji naprimjer imaju imena:
1234567890.xml
1234567899.xml
onda ce se prvi zbvati
123346~1.xml
a drugi
123456~2.xml
Pozdrav
↑  ↓

#26 17.03.2011-22:48
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: sql upit u VBA-modu
hvala na pomoci, a ovo o kucanju si upravu kad sam radio na xml na validaciji sam imao najvise gresaka u kucanju pa mu fali nedi dio nije otvoren ili zatvoren.

puno hvala još jednom
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#27 01.04.2011-12:12
edo_ze Offline
Clan
Registrovan/a od: 23.12.2010-14:36
Komentari: 6


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: sql upit u VBA-modu
@nzuko

u recordsetu ne smiješ davati ovakav uslov

WHERE (((TLD.Mjesec)=[forms]![test]![mjesec1]) AND ((Tradnik.Sifra_Preduzeca)=[forms]![test]![sifrafirme]))

za izvršnu SQL naredbu može ali za setovanje recordseta ide ovako:

WHERE (((TLD.Mjesec)=" & [forms]![test]![mjesec1] & ") AND ((Tradnik.Sifra_Preduzeca)=" & [forms]![test]![sifrafirme]& "))

ili ako su alfanumeričke vrijednosti:

WHERE (((TLD.Mjesec)='" & [forms]![test]![mjesec1] & "') ...

ima apostrof (') prije i li poslije navodnika
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 13.11.2019-11:48.